علیرضا قلی نژاد، جانشین معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور، با تأیید این خبر درباره نجات بافت تاریخی بیرجند گفت: پرونده ثبتی پایگاه شهر تاریخی بیرجند آماده شده و کارشناسان فنی گزارش کاملی از موقعیت جغرافیایی این شهر، تاریخچه، وجه تسمیه، معماری و چگونگی شکلگیری محلههای قدیمی بیرجند، تهیه و به اداره کل حفاظت از بافتهای تاریخی ارسال کردهاند که روال اداری آن در حال انجام است.
به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بیرجند در حالی که تنها 2 سال است که بهعنوان مرکز یک استان فرصتهای توسعه شهری را تجربه کرده با روند نوسازی بدون هویت شهری و ساختمانسازیهای جدید مواجه شده و همین بافت تاریخی این شهر را در معرض تخریب جدی قرار داده است.
علیرضا قلینژاد همچنین درپاسخ به این موضوع یکی از دلایل اصلی ثبت شهر تاریخی بیرجند را حفاظت بیشتر از آن عنوان کرد و افزود: امید میرود با ثبت بافت تاریخی بیرجند، روند تخریب در این محدوده کند یا متوقف شود و در همین حال از نوسازیهای غیراصولی نیز جلوگیری به عمل آوریم.
روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دراینباره گزارش داده است که محدوده شهرهای تاریخی مشخص میشود و قرار است سازمان میراث فرهنگی با همکاری وزارت کشور ابتدا شهرهای دارای بافت ارزشمند تاریخی را شناسایی و تا تیرماه سال 1387 محدوده این شهرها را مشخص و معرفی کند.