به گزارش ايسنا، چنور محمدی مجری این طرح زعفران را گیاهی از تیره زنبقیان دانست و گفت: در این تحقیقات توانستیم زعفران پاک و سالم بدون کاربرد سم و کود شیمیایی تولید کنیم.
وی با تاکید بر این که زعفران تولید شده ارگانیک است، یادآور شد: برای تولید ارگانیک محصولات باید به مدت سه سال مزرعه از هیچ سم و کود شیمیایی استفاده نکرده باشد.
مجری این طرح با تاکید بر این که در مزرعه زعفران ارگانیک از ریزمغذیها و محلولهای پاششی استفاده شده است، افزود: از سال 1391 اقدام به تولید کشت ارگانیک زعفران در کرمانشاه کردیم.
محمدی زعفران را مناسب برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و افزایش اشتها دانست و ادامه داد: از آنجا که این محصول به گردش خون کمک میکند، موجب کاهش اختلالات کلیه، مثانه و کبد میشود. علاوه بر آن زعفران خاصیت تصفیهکنندگی خون و ضدالتهابی دارد.
وی زعفران را گیاهی نیمه گرمسیری دانست که در نقاطی که دارای زمستانهای ملایم و تابستان گرم و خشک داشته باشد، رویش دارند.
این محقق با تاکید بر این که گیاه زعفران مقاومت بالایی در برابر سرمای زیاد دارد، خاطر نشان کرد: از آنجا که دوران رشد این گیاه مصادف با پاییز و زمستان و اوایل بهار است از این رو برای کشت آن نیاز به هوای مناسب و معتدل است.
وی با تاکید بر این که در دوره خواب یا استراحت این گیاه، آبیاری یا بارندگی برای آن مضر است، اضافه کرد: از این رو کشت این محصول در مناطقی چون گیلان و مناطق گرم جنوب رایج نیست.
محمدی خاک این محصول را سبک با ترکیبی از شن و روس دانست و اضافه کرد: در چنین خاکی پیاز زعفران علاوه بر تامین مواد غذایی در مقابل شرایط خاص منطقهای نیز مقاومت دارد.
طبق اين گزارش، سومین جشنواره گیاهان دارویی با زمینه گیاه زعفران در مصلای تهران برگزار و این محصول به عنوان محصول فناوری ارگانیک عرضه شد.
همشهری آنلاین: محققان مرکز رشد پارک علم و فناوری کرمانشاه پس از چهار سال تحقیق توانستند زعفران ارگانیک را تولید کنند.
کد خبر 345975
نظر شما