به گزارش ایرنا، 'چیترالخا میسی' نماینده جدید کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در منطقه اقیانوس آرام روز شنبه گفت که استرالیا باید اراده سیاسی نشان داده و به نگهداری بدون محدودیت پناهجویان در نائورو پایان دهد.
این در حالی است که 'پیتر داتون' وزیر مهاجرت استرالیا روز جمعه با بی اعتنایی به درخواست مردم این کشور برای تعطیلی بازداشتگاه پناهجویان در نائورو که به دلیل شرایط غیراستاندارد مورد انتقاد قرار دارد، تاکید کرد که فرآیند نگهداری پناهجویان در بازداشتگاه نائورو برای دهه ها ادامه می یابد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در استرالیا نیز مرداد ماه گذشته 'نگرانی عمیق و اعتراض خود را نسبت به ادعاهای مربوط به نقض حقوق پناهجویان' در بازداشتگاه های استرالیا در جزیره مانوس در پاپوا گینه نو و نائورو اعلام کرد و خواستار تعطیلی این بازداشتگاه ها شد.
نماینده جدید کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در منطقه اقیانوس آرام روز شنبه به 'گاردین' استرالیا، گفت: نگهداری پناهجویان در بازداشتگاه نائورو غیرقابل تحمل، نقض حقوق بشر و غیر ضروری است. گزارش های منتشر شده در خصوص خودزنی و آزارهای جنسی در این مرکز باعث نگرانی است و این نگرانی ها باید برطرف شود.
روزنامه گاردین چندی پیش هزاران سند از شرایط وخیم نگهداری پناهجویان در بازداشتگاه های مانوس و نائورو منتشر کرد که در آنها موارد متعدد آزار جنسی به ویژه به کودکان اشاره شده است.
خانم میسی گفت: پناهجویان بازداشتگاه نائورو در صورت تائید وضعیت پناهندگی اشان باید اجازه اسکان در استرالیا و یا هر کشور دیگری را داشته باشند.
وی از دولت استرالیا خواست به نگهداری مردان، زنان و کودکان در نائورو، جایی که صدها پناهجو به دلیل وضعیت و آینده نامشخص افسرده شده اند، پایان دهد.
اظهارات این مقام سازمان ملل در حالی صورت می گیرد که تیمی به سرپرستی وی تحقیقاتی را از بازداشتگاه نائورو انجام دادند که ماه اوت امسال به پایان رسید.
وی در این خصوص گفت: شرایط بازداشتگاه نائورو طی دو سال گذشته بدتر شده است و ما بارها و بارها نگرانی های خود از وضعیت سلامتی، بهداشتی و آموزشی را اعلام کرده ایم.
میسی افزود: ما به ویژه نگران خشونت های جنسی و تعرض به زنان و کودکان در این بازداشتگاه هستیم. شمار خودزنی ها نشان دهنده سلامت روانی افرادی است که در این بازداشتگاه نگهداری می شوند.
درخواست برای تعطیلی بازداشتگاه نائورو در حالی صورت می گیرد که وزیر مهاجرت استرالیا روز جمعه تاکید کرد: روابط استرالیا و نائورو برای امور مربوط به نگهداری پناهجویانی که با قایق به استرالیا آمده اند و خواهند آمد و بررسی پرونده آنها برای دهه ها ادامه پیدا خواهد کرد.
براساس برخی آمارها حدود 450 ایرانی در بازداشتگاه نائورو و مانوس بسر می برند و درخواست آنها برای پناهندگی رد شده است.
نظر شما