همشهری آنلاین: بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: پراستنادترین پژوهشگران سال ۲۰۱۶ میلادی از سوی پایگاه استنادی ISI معرفی شدند که ۶ پژوهشگر ایرانی نیز در میان پژوهشگران پر استناد قرار دارند.

به گزارش فارس، دكتر جعفر مهراد از معرفی پژوهشگران پر استناد سال 2016 میلادی خبر داد و گفت: از جمع دانشمندان پر استناد نام 7 پژوهشگر برجسته ایرانی نیز معرفی شده است.

وی افزود: «داوود دومیری گنجی» و «محسن شیخ‌الاسلامی» اساتید دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،‌ «مهدی دهقان» استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر و «طاهر نیک‌نام» استاد دانشگاه صنعتی شیراز در حوزه مهندسی، «سعید عباس‌بندی» استاد دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، «شهرام رضاپور» استاد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در رشته ریاضیات افتخارآفرینان تولید علم با بالاترین استنادات در بین سایر پژوهشگران و دانشگاه‌های کشور به شمار می‌آیند.

مهراد گفت: در بین دانشمندان پر استناد کشورمان نام «رابرت تیب شیرانی» متولد کانادا از دانشگاه استنفورد نیز در حوزه سلامت و آمار به چشم می‌خورد.

به گفته وی، دانشمندانی که از آنها به نام دانشمندان پراستناد ایرانی نام برده شد نخستین وابستگی سازمان خود را در دانشگاه‌های ایرانی ذکر کرده‌اند. (به استثنای رابرت تیب شیرانی)

چهره ماندگار کشور اظهار داشت: فهرست پژوهشگران پر استناد فهرستی سالانه است که توسط پایگاه تامسون رویترز و با تاکید بر موفقیت‌های پژوهشگران در حوزه‌های علوم و علوم اجتماعی منتشر می‌شود که مقالات آنان در وبگاه علوم در خلال بازه زمانی 11 ساله از سال 2004 تا سال 2015 منتشر شده است.

مهراد ادامه داد: مقامات پر استناد مقالاتی هستند که بر اساس استناد به رشته و سال نشر در وبگاه علوم جزو یک درصد مقالات برتر به حساب می‌آیند، داده‌ها نیز از طلایه داران علم و یا ESI استخراج می‌شود.

وی با بیان اینکه رشته‌های موضوعی شامل 21 رشته کلی به استثنای مجلات چند رشته‌ای مانند ساینس و نیچر است، گفت: پژوهشگرانی که در این 21 رشته موضوعی مقالات پر استناد منتشر کرده‌اند اثرگذارترین پژوهشگران محسوب می‌شوند، رشته‌های موضوعی ESI از نظر حجم متفاوتند. (از پزشکی بالینی که بزرگترین رشته است تا علوم فضایی که کوچکترین رشته به حساب می‌آید به این صورت هستند)

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز عنوان کرد: تعداد پژوهشگران پر استناد ترکیه با وابستگی سازمانی اولیه 5 نفر و با وابستگی سازمانی به عربستان سعودی تعداد 2 پژوهشگر است، وابستگی سازمانی ثانویه این دو پژوهشگر نیز ترکیه است، پژوهشگران پر استناد عربستان سعودی با وابستگی سازمانی به نام این کشور به عنوان وابستگی سازمانی اولیه دو نفر است و با وابستگی سازمانی ثانویه 9 پژوهشگر پر استناد نیز به این کشور لحاظ شده است.

مهراد گفت: البته وابستگی سازمانی اولیه این 9 پژوهشگر سایر کشورها مانند آلمان، آمریکا و سوئیس و فرانسه ذکر شده است.

به گفته وی، از کشور مصر تنها یک پژوهشگر پر استناد معرفی شده که در حوزه ریاضیات تدریس و تحقیق می‌کند، از مالزی نیز 6 پژوهشگر پر استناد در جمع پژوهشگران پر استناد مشاهده می‌شود که وابستگی سازمانی اولیه آنها کشور مالزی است، هفتمین پژوهشگر این کشور دارای وابستگی سازمانی ثانویه و به نام سنگاپور معرفی شده است، وابستگی سازمانی اولیه و ثانویه این پژوهشگر به طور مشترک مالزی و سنگاپور است.

کد خبر 348922

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha