براساس گزارش لايوساينس، گروهي بينالمللي از اخترشناسان با استفاده از تصاوير ثبت شده از اعماق فضا و ديگر انوع دادههاي ثبت شده توسط تلسكوپ هابل براي ايجاد نقشهاي سهبعدي از جهان شناخته شده كه حاوي 100 تا 200 ميليارد كهكشان است، استفاده كردند. تمركز بيشتر روي دادههاي به دست آمده از دوربين ميدان عميق هابل بود كه توانسته دورافتادهترين كهكشانهاي جهان را رصد كند.
پس از آن محققان با به كار گرفتن مدلهاي محاسباتي جديد موقعيت احتمالي كهكشانهايي كه شايد تاكنون تصوير آنها ثبت نشدهباشد را محاسبه كردند و به اين نتيجه رسيدند احتمالا تعداد كهكشانهاي موجود در جهان 10 برابر رقمي است كه پيش از اين تعيين شدهبود، اما به دليل كمنور بودن يا دور بودن اين كهكشانها،تا به امروز امكان رصد آنها فراهم نيامدهاست.
به گفته كريستوفر كانسليس استاد فيزيك اخترشناسي دانشگاه ناتينگهام در لندن كه هدايت اين پروژه را به عهده داشتهاست ميگويد دانستن اينكه هنوز 90 درصد از كهكشانهاي جهان ناشناختهاند، ذهن را مغشوش ميكند، چه كسي ميداند كه با استفاده از نسل بعدي تلسكوپها چه پديدههاي جالب توجهي ميتوان در ميان كهكشانهاي ناشناخته يافت؟
نگاه كردن به اعماق فضا به معني نگاه كردن به گذشته نيز هست، زيرا نور براي پيمودن فواصل كيهاني زمان طولاني را طي ميكند. محققان در بخشي از اين تحقيق به فواصلي بسيار دورافتاده در 13 ميليارد سال نوري چشم دوختند. نگاه كردن به چنين نقطه دورافتادهاي در فضا به محققان امكان داد تا به تكههايي از روند تكامل جهان از 13 ميليارد سال پيش تا كنون نگاه كنند، دوراني كه تنها 100 ميليون سال از انفجار بزرگ فاصله داشتهاست.
محققان دريافتند كه جهان اوليه نسبت به جهان امروزي كهكشانهاي بيشتري داشتهاست. كهكشانهاي دورافتاده كهكشانهاي كوتوله و كم نوري بودهاند كه به تدريج و با تكامل يافتن جهان با يكديگر تلفيق شده . كهكشانهاي بزرگتري را ايجاد كردهاند.
كانسليس در بيانيهاي مجزا درباره نتيجه اين تحقيق گفت: نتايجج به دست آمده از اين رو بسيار حيرتانگيز است كه ما ميدانيم طي 13.7 ميليارد سال تكامل جهان هستي پس از انفجار بزرگ، كهكشانها رشد كرده و با يكديگر تلفيق شدهاند. يافتن كهكشانهاي بيشتر در گذشته نشاندهنده اين موضوع است كه روند تكاملي شديدي به وقوع پيوسته است كه به واسطه آن كهكشانها با يكديگر تركيب شده و در نتيجه تعداد آنها از گذشته تاكنون كاهش يافتهاست.
نظر شما