دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی اعلام کرد: حجم بالای رسوب‌گذاری و رشد گسترده گیاهان آبزی، تغییرات شدیدی را در ساختار و عملکرد تالاب انزلی سبب شده به نحوی که پیکره آبی بخش‌های شرقی، جنوبی و مرکزی این تالاب به نی‌زار، چمن‌زار و جنگل تبدیل شده است.

روند خشکیدگی تالاب انزلی سرعت گرفت

به گزارش ایرنا، در طول سه دهه گذشته تغییرات اقلیمی جهانی و نبود مدیریت کارا در حوزه آبخیز و اراضی بلافصل تالاب انزلی سبب شده تا ارزش‌های آن یکی پس از دیگری از بین برود.

به طوری که طی سال‌های اخیر تغییرات شدید تالاب انزلی به دفعات گزارش شده در حالی که این تالاب دیر زمانی نه چندان دور واجد تمامی ویژگی‌ها و ارزش‌های اکولوژیک شناخته شده تالاب‌های بین‌المللی بود.

این تالاب علاوه بر این که یکی از مهم‌ترین زایشگاه‌های ماهیان ارزشمند دریای خزر در ناحیه جنوب غربی این دریا به شمار می‌رود، نقش بسزایی در حفظ محیط زیست شمال کشور و شهرهای پیرامون خود داشته است.

گزارش‌های پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی نشان می‌دهد برخی از بخش‌های تالاب تنها در هنگام بارندگی شدید و سیلاب دارای چند سانتی‌متر آب می‌شود که پس از هر سیلاب، با افزایش حجم رسوب‌گذاری عمق این نواحی کاهش می‌یابد.

حوضچه غربی به عنوان تنها پهنه آبی باقی‌مانده که از نظر شیلاتی اهمیت داشته و در امرار معاش ساکنان اطراف منطقه نقش اساسی ایفا می‌کند، نیز روند نابودی را طی می‌کند.

رشد سریع گیاهان آبزی و متراکم شدن آن‌ها در فصول رویش از چالش‌های عمده این تالاب بوده که حتی عبور و مرور شناورها نیز در آن غیر ممکن شده است.

"علیرضا میرزاجانی" عضو هیات علمی پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی در بررسی‌های اخیر خود در تالاب انزلی گفت: پراکنش سنبل آبی و میگوی رودخانه‌ای نشان می‌دهد که کنترل نشدن رسوب و گیاهان آبزی سبب شده تا تالاب انزلی به صورت شبکه‌ای به کانال‌ها و رودخانه‌ها متصل شود که این امر نشان می‌دهد که دیگر این تالاب ارزش‌ها و کارکردهای یک تالاب بین‌المللی را نخواهد داشت.

کد خبر 349651

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha