به گزارش سلامت آنلاين، دکتر عبدالعلی محبوبی با اشاره به این که خالها در نتیجه اجتماع یا کمبود سلولهای ملانوسیت به وجود میآیند، گفت: این خالها به رنگهای مختلفی چون آبی، سفید، قهوه ای، آبی مایل به بنفش و قرمز دیده میشوند که برخلاف تصور عموم نمیتوان آنها را نشانه بیماری دانست.
محبوبی با اشاره به اینکه ممکن است چنین خالهایی در اندازههای مختلف حتی به اندازه کف دست در بدن مشاهده شوند افزود: خالهای رنگی تا زمانی که تغییر اندازه ندهند و رشد نکنند، خونریزی نداشته باشند، لبههایشان نامنظم نشود و رنگشان تغییر پیدا نکند، نگرانکننده به شمار نمیروند اما در صورت بروز هر یک از این علائم حتما باید به فکر چاره بود و به پزشک مراجعه کرد.
این متخصص و پوست افزود: اگر اندازه خال بیش از حد بزرگ باشد، احتمال سرطانی بودنش وجود دارد. در چنین مواردی قبل از هر اقدام خودسرانه ای بهتر است فرد به متخصص پوست یا جراح مراجعه کند.
او اضافه کرد: در بعضی از موارد نیز، بیماران با مشکلاتی همچون خارش خال به همکاران ما مراجعه میکنند که نشانه خوبی نیست و احتمال سرطانی بودن آن وجود دارد. البته بعضی مواقع خالهایی در بدن به وجود میآیند که میتوانند نشانه بروز بیماریهای مختلف روده ای یا کبدی باشد.
وی با بیان این که به هیچ وجه، نباید خالها را دستکاری کرد به کسانی که چنین خالهایی را در پوست بدن خود مشاهده میکنند توصیه کرد: خالها را با فشار دست تحریک نکند و در معرض تابش نور آفتاب نیز قرار نگیرید.
نظر شما