عباسعلی کدخدایی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به طرح استفساریه قانون انتخابات و اینکه در چه مواردی, طرح به مجمع ارجاع داده میشود، عنوان کرد: شورای نگهبان این تفسیر را دارد که اگر در مواردی ابهامی نسبت به مصوبهای وجود داشته باشد، مجلس نمیتواند آن را به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارسال کند. به دلیل اینکه شورای نگهبان هنوز در مورد آن اظهارنظری نکرده است.
او افزود: در همین استفساریه دو تاریخ پشت هم آمده است؛ یکی تاریخ بررسی صلاحیت و دیگری تاریخ اعلام صحت انتخابات. شورای نگهبان هم میخواهد بداند مقصود مجلس کدام یک از این دو تاریخ است. بنابراین هنوز شورای نگهبان اعلام نظری نکرده است. تا زمانی هم که نظر شورای نگهبان روشن نشده باشد، مجلس نمیتواند آن را به مجمع بفرستد. این هم منطقی و عقلانی است. مجمع هم به صورت مستقل تا زمانی که طرحی به آن ارجاع نشده باشد، نمیتواند در این خصوص ورود پیدا کند.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه تا الان نظرات زیادی در مورد شرایط رجل سیاسی به شورای نگهبان رسیده است، گفت: روابط عمومی شورا روزانه این نظرات را دستهبندی و برای ما ارسال میکند. ما هم آنها را در اختیار مرکز تحقیقات شورای نگهبان قرار میدهیم. جلسات کارشناسی در مرکز تحقیقات به صورت روزانه و مستمر برقرار است و از این نظرات استفاده میکنند. در نهایت هم وقتی پیشنویس نهایی آماده شد، آن را به شورای نگهبان ارسال میکنند و ما در جلسه عمومی آن را مطرح و اعلام نظر میکنیم.
او در پاسخ به این سوال که نظر نهایی شورای نگهبان در مورد شرایط رجل سیاسی چه زمانی مشخص میشود، گفت: خیلی با سرعت کار میکنیم که به کار بررسی شرایط رجل سیاسی برسیم. اما نمیتوانم در این مورد هم زمان بدهم. من نمیتوانم شخصا در این مورد نظر بدهم من الان آب هم بخورم، شما میگویید سخنگوی شورای نگهبان آب خورد. برای همین آب خوردن ما هم سیاسی است.
کدخدایی در مورد رایزنیهای صورت گرفته در خصوص سیاستهای کلی انتخابات نیز خاطرنشان کرد: رایزنیهای اولیهای با رییس مجلس در مورد سیاست کلی انتخابات داشتیم که ببینیم چه کاری میکنند. آنها هم مردد هستند که دولت لایحه را میدهد یا خیر. نمایندگان مجلس نظرشان این بود که اگر دولت نتواند در زمان کافی لایحه بدهد، شاید خودشان از طریق طرح وارد شوند و قوانین را اصلاح کنند.
او ادامه داد: در مورد لایحه جامع انتخابات که در دولت در حال بررسی است، صحبت خاصی با وزارت کشور نداشتیم. دولت در این مورد مستقلا اعلام نظر میکند.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به موضوع انتخابات الکترونیک یادآور شد: در انتخابات سال ۹۰ در برخی حوزههای انتخابیه به صورت آزمایشی انتخابات الکترونیک برگزار شد. الان هم پیشنهاد این نبود که باز هم بهصورت پایلوت برگزار شود. پیشنهاد این بود که به صورت کامل برگزار شود. شورای نگهبان هم این پیشنهاد را بررسی کرد و چند مولفه از جمله امنیت و کیفیت و موارد دیگری را برشمرد و از وزارت کشور خواست تا نسبت به این موارد رسیدگی کند.
او با تاکید بر اینکه مشکل خاصی در این زمینه با دوستان وزارت کشور نداریم، گفت: خوشبختانه رابطهمان با وزارت کشور خوب است. اما در حوزه امنیت انتخابات الکترونیک ما باید اطمینان حاصل کنیم. در اینصورت هیچ منعی نخواهد داشت. رسیدن این طرح به انتخابات سال ۹۶ منوط به تلاش دوستانمان در وزارت کشور است. ما هنوز پاسخی از وزارت کشور دریافت نکردیم.
نظر شما