همشهری آنلاین: رئیس پلیس فتا با بیان اینکه ادمین‌های کانال‌های با عضویت بالای ۵ هزار نفر باید در یک سایت مشخص ثبت‌نام کنند، از وجود ده میلیون سیم‌کارت مجهول در کشور خبر داد و افزود با متخلفان شبکه‌های اینستاگرام و وایبر برخورد می‌کنیم.

سردار هادیانفر

به گزارش ایلنا، سردار هادیانفر، رئیس پلیس فتا، در حاشیه دومین نشست خبری پی‌جویی موثر و کارآمد جرایم سایبری که با حضور فرمانده ناجا و مقامات قوه قضائیه برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در دومین نشست تخصصی معاونان دادستانی و مسئولان پلیس فتا که طی دو روز برگزار می‌شود، امیدواریم تعامل خوبی بین پلیس فتا و مسئولان قضایی کشور به وجود آید.

وی در خصوص ساماندهی کانال‌های تلگرام که بالای 5 هزار عضو دارند، ادامه داد: در این جلسه مقرر شد که وزارت ارشاد کانال‌هایی که بالای 5 هزار عضو دارند را ساماندهی کند. در طی 10 روز آینده سایتی تاسیس خواهد شد تا ادمین‌های کانال‌های تلگرام مشخصات خود را به وزارت ارشاد اعلام کنند و بدین وسیله از آنان ثبت نام به عمل می‌آید.

وی ادامه داد: بی‌شک افرادی که قانون‌مدار هستند و همچنین از این کانال‌های تلگرامی درآمد کسب می‌کنند در این سایت ثبت نام خواهند کرد و افرادی که فعالیت‌های غیرقانونی انجام می‌دهند؛ ثبت نام نمی‌کنند و ما با این افراد برخودی قاطع خواهیم کرد.

هادیانفر افزود: از دیگر مسائلی که در این جلسات مطرح شد؛ بررسی سیم کارت‌های مجهول است. ما در کشور 160 میلیون سیم کارت از اپراتورهای مختلف داریم که 30 میلیون از این سیم کارت‌ها هویتی مجهول داشتند. با تلاش همکاران 20 میلیون از این سیم کارت‌ها را ساماندهی کردیم و 10 میلیون باقی مانده هم در دست بررسی هستند. تخلفاتی که اپراتورها در این زمینه انجام دادند با توجه به مصوبه‌های پلیس فتا و وزارت ارتباطات بررسی و برخورد خواهد شد.

هادیانفر در خصوص عملکرد وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد باید روابط مثبتی در نظر بگیرد و با توجه به مصوبات تصویب شده پلیس فتا بعد از تعیین ضوابط برخوردهای لازم را انجام دهد.

وی افزود: ما با کمک کمپانی تلگرام با متخلفان برخورد خواهیم کرد. 152 شبکه پیام رسانی در دنیا وجود دارد که 52 شبکه در کشور فعالیت می‌کنند که 30 عدد از این شبکه‌ها توسط پلیس فتا دستگیر شدند. در سال گذشته 66 درصد جرائم سایبری مربوط به تلگرام بود که به 18 درصد کاهش یافت و در بین دیگر شبکه‌های اجتماعی واتس‌آپ با 10 درصد از جرائم سایبری فعالیت می‌کند که در ادامه به دنبال برخورد با متخلفان از برخی شبکه‌های اجتماعی مانند اینیستاگرام و وایبر هستیم که سرور آنها در کشورهای آمریکا و اسرائیل وجود دارد و برای ما قابل دسترسی نیستند. ما فرصت یک ساله‌ای دادیم تا وزارت ارتباطات از ظرفیت‌های داخلی برای جایگزینی این شبکه‌ها استفاده کند.

هادیانفر به تخلفات و کلاهبرداری‌های بانکی اشاره کرد و گفت: در تخلفات سایبری 60 درصد جرائم به حوزه کلاهبرداری مربوط است که ما 86 درصد از این پرونده‌ها را کشف کردیم و باقی مانده این پرونده‌ها در دست بررسی است. از دیگر مسائلی که ما امروزه با آن روبرو هستیم سایت‌های قماربازی و شرط‌بندی است. مسئولان یکی از سایت‌های اصلی شرط‌بندی که 23 میلیارد تومان در حساب خود داشت دستگیر شدند.

وی افزود: 3هزار و 323 سایت و کانال در حوزه قمار و شرط‌بندی فعالیت می‌کنند که بخشی از این سایت‌ها در خارج از کشور اداره می‌شود. در این خصوص 248 پرونده قضایی تشکیل داده شده است و تاکنون 184 نفر نیز دستگیر شدند.

وی در پایان به عملکرد رسانه ملی در خصوص فعالیت‌های مجازی اشاره کرد و گفت:‌ رسانه ملی باید همکاری و تعامل بیشتری در زمینه برخورد با سایت‌های قماربازی و شرط‌بندی با پلیس فتا داشته باشند زیرا ما برخورد قاطع و سختی با بانک‌های خصوصی که پول‌های حرام سایت‌های شرط بندی را در کنار پول‌های حلال مردم در ذخایر خود نگه می‌دارند برخورد خواهیم کرد.

کد خبر 354695

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha