به گزارش مركز اطلاعرساني سازمان جنگلها، خداكرم جلالي با اشاره به اينكه دستور توقف بهرهبرداري از عرصههاي جنگلي و اجراي طرح استراحت جنگل از جانب وزير جهادكشاورزي و تأييد مجلس شوراي اسلامي ابلاغ شده است، تصريح كرد: نياز بازار به چوب در كشور سالانه حدود ۶ ميليون و ۵۰۰ هزار مترمكعب است كه ۵۵۰ هزار مترمكعب آن از منابع جنگلي و مابقي از طريق واردات و زراعت چوب تأمين ميشود. خداكرم جلالي با بيان اينكه قراردادهاي بهرهبرداري از جنگلها تمديد نميشود، تصريح كرد: بسياري از مجوزهاي بهرهبرداري تا پايان امسال تمام ميشود و ديگر به هيچ عنوان تمديد نخواهد شد.
- تعرفه واردات چوب صفر درصد است
رئيس سازمان جنگلها افزود: براي واردات چوب تعرفه صفر درصد است و شرايط سهلتري براي واردات پيشبيني شده است.رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري افزود: كارخانجات صنعت چوب بري و واحدهايي كه تاكنون مجوز بهرهبرداري از عرصههاي جنگلي را داشتند براي ادامه فعاليت ميتوانند طرحهاي زراعت چوب و بهره برداريهاي چند منظوره غيرچوبي را اجرا كنند. جلالي گفت: برنامههاي توقف يكباره و تدريجي بهرهبرداري از عرصههاي جنگلي تدوين شده است كه با تأمين منابع و اعتبارات لازم با همراهي مجريان طرحهاي جنگلداري اجرا ميشود. وي افزود: طرحهاي حفاظت و نهال كاري در سطح يك ميليون هكتار از عرصههاي جنگلي شمال و مرمت جادهها در قالب قراردادهاي جديد انجام ميشود.
وي دوران تنفس و استراحت عرصههاي جنگلي را ۳ تا ۵ سال در سطح يك ميليون هكتار اعلام كرد و گفت: بودجه مورد نياز براي اجراي طرح در بودجه سال آينده پيشبيني شده است. جلالي افزود: درصورت اجراي يكباره طرح تنفس و استراحت جنگل به سالانه ۴۰۰ ميليارد تومان و اگر تدريجي اجرا شود به سالانه ۱۵۰ ميليارد تومان اعتبار نياز است كه بر اختصاص اين بودجه در دستورالعمل وزير جهادكشاورزي تأكيد شده است. رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري با تأكيد براينكه در ديگر عرصههاي جنگلي به هيچ وجه بهرهبرداري نداريم و رويكرد حفاظتي است، گفت: استراحت جنگلها به منزله رها كردن عرصهها نيست بلكه بايد در قالب اجراي طرحهاي مديريتي عوامل آسيب رسان كنترل و مهار شود.
نظر شما