به گزارش ایسنا، علیرضا زاهدیان، در مراسم تقدیر و تجلیل از دست اندرکاران سرشماری نفوس و مسکن بیان کرد: طراحی سرشماری از دو سال پیش آغاز شد و حدود ٢٠ کمیته در طراحی و آزمایش حضور داشتند. همچنین بیش از ١٧٠ نَفَر در طراحی سرشماری ۱۳۹۵ مشارکت کرده و ٧٠٠ فعالیت در قالب برنامه زمانی مشخص شد تا در موعد مقرر نتایج آن مشخص شود.
وی بیان کرد: ٥٢٠٠ نَفَر مدرس سرشماری بودند که خود آموزش دیده و در شهرستانهای مختلف کشور رفته و در استانهای مختلف آموزشهای لازم را ارایه کردند.
وی ادامه داد: همچنین بیش از ٤٠ هزار نَفَر در این سرشماری مشارکت داشتند که ٥٢.٢ درصد مرد و ٤٩.٨ درصد زن بودند و در میان آنها تحصیلات ١١ درصد مأموران دیپلم و ١٥ درصد فوق لیسانس و بالاتر بودند و باقی دارای مدرک فوق دیپلم و لیسانس بودند. همچنین مأموران سرشماری از بین ١٠٠ هزار نَفَر داوطلب گزینش شدند که نشاندهنده دقت در پروسه سرشماری است.
زاهدیان بیان کرد: برآوردهای ما نشان داد که اگر سرشماری مثل سال ١٣٩٠ بود، حدود ٦٥ هزار نفر باید مشارکت میکردند ولی در سرشماری سال ١٣٩٥ افراد به ٤٥ هزار نَفَر کاهش یافت. از بعد هزینه هم باید بگویم گزارش سازمان ملل در سال ٢٠١٠ نشان میدهد در آمریکا به ازای هر دو نَفَر ٣٣ دلار در أروپا ٧.٨ دلار، ولی در ایران هزینه کمتر از نیم دلار بوده است.
او درباره سرشماری اینترنتی هم گفت: در کشور ما حدود ٤٧.٥ درصد در سرشماری الکترونیکی شرکت کردند که در میان کشورهایی که برای اولین بار سرشماری اینترنتی شرکت کردند، رکورد زد. در مجموع اگر نگاه کنیم متوجه میشویم کانادا که رتبه اول را در مشارکت مردم در سرشماری الکترونیکی دارد در اولین سرشماری الکترونی خود توانست ١٨ درصد مردم را به شرکت در سرشماری الکترونیکی ترغیب کند.
او درباره نوآوریهای این سرشماری نیز توضیح داد: علاوه بر استفاده از تبلت و ... و روشهای پیچیدهای که توانستیم روند دریافت اطلاعات سرشماری از مردم را طی کنیم، اتاق کنترلی هم داشتیم که به موجب آن همکاران میتوانستند از اتاق خود چک کنند مأموران سرشماری در روزهای قبل چه کردند. این اتاق کنترل امکان میداد روزانه به مشکلات آشنا شده و آنها را برطرف کنیم.
نظر شما