به گزارش ایرنا، این نمایشگاه سهشنبه شب با حضور مجید وفادار مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان، امیر حسین میر آبادی رئیس کمیته محیط زیست و توسعه پایدارمعاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و مسئولان محلی با قرائت پیام رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست افتتاح شد.
کشاورزی، باغبانی، گل و گیاه، گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و صمغهای نباتی، مواد غذایی ارگانیک، محیط زیست، صنایع و خدمات سبز؛ دانشگاهها، مراکز آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی، ناشران و سایر دست اندرکاران مرتبط موضوعات و حوزههایی است که شرکتهای داخلی و نمایندگان خارجی در آن مشارکت کردهاند.
مدیر اجرایی دومین نمایشگاه بینالمللی اظهار کرد: این نمایشگاه به مدت 5 روز با حضور بیش از 80 شرکت داخلی و نمایندگان شرکتهای خارجی از آلمان و ایتالیا (در حوزههای بازیافت، پسماند و زبالهسوز) در فضای نمایشگاهی به وسعت 3 هزار متر مربع برگزار شده است.
مهرشاد خدابخشی شعار نمایشگاه را اعتلای فرهنگ زندگی سبز و همچنین یکی از اهداف آن را ترویج و فرهنگسازی زندگی سالم دانست و گفت: در این نمایشگاه استانهای مختلف به ارائه توانمندیهای خود پرداختهاند که محیط زیست استان هرمزگان با صنایع سبز و سمنهای زیست محیطی؛ آذربایجان شرقی با موضوع شهرداری و پسماند، محیط زیست سازمان منطقه ازاد کیش و قشم، انزلی به صورت فعال در این نمایشگاه حضور دارند.
وی معرفی امکانات، توانمندیها، اهداف و برنامههای بخش کشاورزی، باغداری، باغبانی، دامداری و منابع طبیعی، معرفی تولیدات کشاورزی ارگانیک انواع بذر خاک و کود، گسترش فرهنگ طبیعتگردی و گردشگری و استفاده بهینه از اوقات فراغت، معرفی صنایع سبز در حوزه نفت و گازو پتروشیمی، حمل و نقل، خودرو، ساختمان، معادن، هوانوردی و شهرسازی، ارائه راهکارهای اصولی و علمی برای جلوگیری از تخریب محیط زیست از اهداف برگزاری این نمایشگاه عنوان کرد.
ایجاد زمینه تولید گیاهان داروئی غیر بومی، معرفی نقش فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای از حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگیها و معرفی ماشینآلات و تجهیزات ساخت داروها و فراوردههای دارویی از دیگر اهداف این نمایشگاه است که خدابخشی بدان اشاره کرد.
مدیر اجرای این نمایشگاه در مورد برگزاری برنامههای جنبی گفت: استفاده از انرژی پاک و مهندسی ارزش، استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی به جای داروهای شیمیایی، خلاقیت برای استفاده از انرژیهای خورشیدی برای ساخت قایقهای خورشیدی، خودرو و آبگرمکنهای خورشیدی، مواد غذایی ارگانیک و طب سنتی از موضوعات کارگاههایی است که در طول نمایشگاه برگزار میشود.
وی با اعلام این که نخستین نمایشگاه در سال 84 برگزار شد اظهار کرد: به دلیل برخی مشکلات تا امسال موفق به برگزاری دومین دوره نشدیم که امسال با حمایت منطقه آزاد کیش آن را برگزار کردیم.
خدابخشی اضافه کرد: هدف اصلی این است که کیش به عنوان جزیره هوشمند سبز معرفی شود، شرایط فراهم شده است و کیشوندان تلاش زیادی در راستای حفظ محیط زیست این زمینه کردهاند، همانطور که در بحث گردشگری و سرمایهگذاری این جزیره موفق عمل کرده است در این زمینه نیز موفق خواهد بود.
سازمان منطقه آزاد کیش، مرکز توسعه سلامت، دانشگاه پیام نور، دانشگاه جامع علمی کاربردی، بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی و هنرمندان کار آفرین کیش نیز در غرفههایی به ارائه فعالیتهای خود در این نمایشگاه پرداختهاند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان هواپیمایی کشوری، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان جنگلها، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان شیلات ایران، مراتع و آبخیزداری کشور، اداره کل محیط زیست استان هرمزگان، اتاق اصناف ایران، دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان، خانه صنعت و معدن تجارت جوانان ایران، انجمن علمی انرژی بادی ایران، انجمن علمی انرژی خورشیدی و انجمن انرژی تجدیدپذیر از جمله حامیان برگزاری این نمایشگاه هستند.
دومین نمایشگاه هفته سبز تا 11 دی ماه از ساعت 18 تا 22 پذیرای بازدیدکنندگان است.
نظر شما