دكتر مسعود اسدپور با بيان اينكه بسياري از مردم نگران حجم وسيع مطالب غيراخلاقي موجود در شبكههاي اجتماعي هستند، به همشهري گفت: در مورد حجم مطالب غيراخلاقي در شبكههاي اجتماعي بحثهاي زيادي شده و دلسوزان زيادي در مورد حجم اين مطالب آمار مختلفي ارائه كردهاند. اما اين آمارها اغلب براساس نمونهگيري محدود از اطرافيان و براساس ديدهها و شنيدهها در سطحي محدود به چند كانال و آن هم كانالهاي اغلب غيرمحبوب بوده است.
مثلا ميگويند 80تا 95درصد كل مطالب شبكههاي اجتماعي در اين رابطه است. وي با بيان اينكه در مطالعات ساخت يافته و براساس متدهاي علمي كه توسط دانشگاه تهران، مركز ملي فضاي مجازي، وزارت ارتباطات و نهادهاي ديگر انجام شده، افزود: «حجم توليد مطالب غيراخلاقي حتي با تعريف سختگيرانه از 7درصد كل مطالب شبكههاي اجتماعي بالاتر نبوده است. »
سرپرست پژوهشكده فضاي مجازي توضيح داد: «جالبتر اينكه حجم مراجعه به اين مطالب (يعني از ديد مصرف) كمتر و حداكثر 5درصد كل مراجعات بوده است. با دانستن اينكه حجم مراجعه به پورن در دنيا بهطور متوسط حدود 7درصد است ميتوان گفت حجم مراجعه كاربران شبكههاي اجتماعي از متوسط دنيا فراتر نيست.»
دكتر اسدپور تأكيد كرد: البته آمار بدين معني نيست كه ما با خيال راحت بنشينيم و دست روي دست بگذاريم. قاعدتا نهادهاي مسئول از جمله پليس سايبري و سيستم فيلترينگ كار خودشان را براي كاهش حجم توليد و مصرف انجام خواهند داد. اما در كنار اين فعاليتهاي سلبي بايد فرهنگسازي براي كاهش تقاضا نيز انجام شود.
وي با تاكيد بر اينكه سیاستگذاری برای استفاده مفید از این فضا و کاهش آسیبهای آن براساس حکم مقام معظم رهبری به عهده شورایعالی و مرکز ملی فضای مجازی گذاشته شده است، افزود:«نیاز به مشارکت همگانی در شناخت صحیح و علمی این فضا دارد. تصمیمگیری صحیح در سطح کلان در مقولاتی چنین مهم با نمونهگیری محدود و دارای بایاس از اطرافیان و دوستان و شنیده ها دقت چندانی ندارد و باعث اتلاف وقت، از دست رفتن فرصتها، ایجاد آسیبهای جدید و تحمیل هزینه خواهد شد.»
گفتوگوي تكميلي با دكتر اسد پور در اين زمينه به زودي در همشهري منتشر مي شود.
نظر شما