همشهری آنلاین: رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران می‌گوید: افزایش پایه حقوق و دستمزد کارگران باید با خط فقر برابری کند و واقعیات زندگی کارگران فدای مصلحت اندیشی‌ها نشود.

Wage

غلامرضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ترکیب شورای عالی کار اگر چه سه جانبه است ولی در مورد تعیین دستمزد کارگران سه جانبه پیش نمی‌رود. متاسفانه شورای عالی کار بیشتر حالت دوجانبه دارد و دور میز نشستن‌ها هیچگاه نتیجه مطلوبی برای گروه کارگری نداشته است.

وی افزود: دولت کارفرمای بزرگ کشور است و از نگاه حاکمیتی تصمیم می‌گیرد، کارفرمایان نیز در خصوص دستمزد با دولت همسو هستند در حالی که در شورای عالی کار باید سه جانبه‌ گرایی مدنظر قرار گیرد، نظرات جلب و به همه شرکا احترام گذاشته شود تا جلسات مزد بی‌نتیجه نماند.

عباسی ادامه داد: هر ساله کارگروه‌های مزد تشکیل می‌شوند و تلاش می‌کنند با بررسی وضعیت معیشت و سبد هزینه خانوارها و انجام تحقیقات میدانی و تخصصی رقم دستمزد کارگران به واقعیتهای روز نزدیک شود. سال گذشته گروه کارفرمایی سبد هزینه خانوار را دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و گروه کارگری سه میلیون تومان اعلام کرد اما پایه حقوق کارگران تنها ۱۴ درصد افزایش یافت.

به اعتقاد رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، جلساتی که به شکل کارشناسی و به منظور بررسی وضع معیشت کارگران و تورم سبد هزینه آنها تشکیل می‌شود باید در شورای عالی کار به نتیجه برسد و واقع‌اندیشی فدای مصلحت‌اندیشی نشود.

وی با اشاره به وعده وزیر کار مبنی بر پیشی گرفتن دستمزد سال ۹۶ کارگران بر تورم، گفت: اگر معیشت کارگران و شرایط دشوار زندگی‌ آنها مورد توجه باشد می‌توان امیدوار بود ولی در شورای عالی کار زور کارگران به کارفرمایان و دولتی‌ها نمی‌رسد و به همین دلیل هیچگاه رقم دستمزد موجب رضایت جامعه کارگری نبوده است.

به گفته عباسی، در سه ماهه پایانی سال افزایش قیمتها اجتناب‌ناپذیر است و نمی‌توان از کاهش تورم سخن گفت و این امر در زندگی کارگران تاثیرگذار است چرا که قیمت خوراکی‌ها به تنهایی بیشترین هزینه را بر سبد معیشت کارگران تحمیل می‌کند.

کد خبر 357347

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha