به گزارش بیبیسی، محققان انستیتو مطالعات تغذیه انگلستان متوجه شدهاند این سبزی بویناک، حاوی نوعی آنتیاکسیدان است به نام کوئرستین (quercetin) که میتواند از بروز التهاب در رگها و ضخیم و سفت شدن آنها در درازمدت جلوگیری کند.
پیش از این محققان گمان میکردند تجزیه این ماده در روده و کبد، باعث میشود چیزی از آن به خون نرسد، اما این مطالعه جدید نشان داده که مواد حاصل از سوخت و ساز کوئرستین هم میتواند همین اثر مفید را بگذارد و به این ترتیب از بروز فشارخون بالا و همچنین تنگی و انسداد عروق تغذیهکننده قلب و در نتیجه سکته قلبی و مغزی، پیشگیری کند.
البته این محققان تأکید دارند مصرف مقادیر متعادل از پیاز، میتواند این اثر مفید را داشته باشد.
به عقیده آنها، مصرف روزانه 100 تا 200 گرم پیاز، بهترین تأثیر را روی دیواره عروق دارد و مصرف بیش از این مقدار، اثر آن را کم میکند.
بررسیها نشان داده است که این آنتیاکسیدان در مواد خوراکی دیگری هم وجود دارد؛ سیب و چای از این جملهاند.