به گزارش ايسنا، علی فاضلی رئیس اتاق اصناف گفت: برای اسکان کسبه آسیبدیده ساختمان پلاسکو با هماهنگیهای صورت گرفته از طریق اتحادیههای صنفی فعال در این ساختمان، بنیاد مستضعفان و اتاق اصناف مقرر شد تا سه نقطه از فروشگاه قدس در میدان خراسان، مولوی و خیابان ولیعصر روبهروی خیابان زرتشت برای اسکان آسیبدیدگان ساختمان پلاسکو در نظر گرفته شود که دیگر مراحل آمادهسازی واحدهای مزبور برعهده بنیاد مستضعفان است.
به گفته وی، بخشودگی مالیاتی، بیمه، تسهیلات بانکی با بهره ۱۰ درصدی و بازپرداخت پنج ساله و غیره از جمله مصوبات و تصمیماتی بود که برای حمایت از کسبه آسیبدیده ساختمان پلاسکو در نظر گرفتیم همچنین به کلیه کارگران مشغول به کار در این ساختمان که بیمه نبودهاند چهار ماه حقوق و مزایا تعلق میگیرد.تاکید کسبه بر عدم انتقال پلاسکو تا شب عید
از سويي ديگر، شب گذشته جلسهای مابین تعدادی از کسبه پلاسکو و اعضای اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک برگزار شد تا در ارتباط با آخرین وضعیت مربوط به این مجموعه صحبت و تصمیمگیری شود.
به گفته کسبه پلاسکو، این مجموعه از دو بخش تشکیل شده و سازه آن به صورت کلان شبیه به یک چکمه بوده است. سازه پشتی مجموعه که مجزا از سازه برج است متشکل از چهار طبقه بوده که عمدتا در حال حاضر نیز سالم است و قسمت اعظم خسارت وارده به پاساژ پلاسکو ناشی از فروریختن برج است.
بنابر برآورد کسبه از مجموع ۵۷۰ فروشگاه پلاسکو پیشبینی میشود حدود ۲۰۰ تا ۲۷۰ واحد خسارت جزیی دیدهاند که تعداد واحدهای اشاره شده در بخش پشتی پاساژ هستند که شامل چهار طبقه است.
کسبه پلاسکو اعلام آمادگی کردهاند که در صورت تایید متخصصان اگر امکان فعالیت در واحدهای سازه چهار طبقه وجود داشته باشد این تعداد واحد بین کلیه فروشندگان و توزیعکنندگان مجموعه تقسیم شود تا بتوانند به دلیل حساسیت زمانی و نزدیکی به شب عید کلیه واحدها فعالیت خود را ادامه دهند. این بدین معنا خواهد بود که صاحبان فروشگاههای کمتر خسارت دیده حاضر هستند واحدهای خود را در اختیار سایر کاسبان قرار دهند تا به صورت مشترک فعالیت کلیه کاسبان پیش برود.
در صورت عدم تایید ایمنی مجموعه چهارطبقه پلاسکو توسط متخصصان، کسبه این مجموعه درخواست کردند که نزدیکترین محل برای کاسبان پلاسکو به چهارراه استانبول جانمایی شود تا بتوان از هرج و مرج بیشتر در بازار پوشاک جلوگیری کرد.
علاوه بر این در جلسه مذکور شایعههای مطرح شده دراین خصوص که بخش زیادی از تولید پوشاک در کشور از بین رفته توسط تولیدکنندگان تکذیب شده و اعلام کردند که حجم خسارات وارد شده به مجموعه پلاسکو به حدی بالا نیست که بازار ایران را تحتالشعاع قرار دهد، چرا که بخشی از اجناس تولیدکنندگان در واحدهای فروش قرار داشته و هر یک از این واحدهای تولیدی انبارهایی را نیز در خارج از مجموعه پلاسکو داشتهاند.
در این جلسه همچنین اعضای اتحادیه تولید و صادرات پوشاک و نساجی به همراه کلیه کسبه حاضر در جلسه بر عدم واردات و نیز برخورد با سودجویان تاکید شده تا برخی نتوانند از شرایط موجود پیش آمده سوءاستفاده کنند.
یکیدیگر از مسائلی که در این جلسه به آن اشاره شد عدم ارائه اخطار ایمنی ساختمان به مستاجران و کاسبان فعال در پلاسکو بود. این افراد اعلام کردند که اخطاریه به هیچ یک از واحدهای پلاسکو داده نشده و هر موضوع و اخطاریه که رد و بدل شده مابین شهرداری و بنیاد مستضعفان به عنوان مالک مجموعه بوده است.
نظر شما