سید حسین میرشجاعیان حسینی در گفتوگو با ایرنا اضافه کرد: این مساله دغدغه وحشتناکی برای دولت نیست، زیرا سبد کالای ارز مبادلهای کم و کوچک شده است و شکاف بین قیمت ارز مبادلهای و آزاد نیز شدید نیست.
به گفته این مسوول، از آنجا که نرخ ارز بر اساس نرخ تورم داخلی و بینالمللی تعدیل میشود، باید به سوی افزایش برود و بالا حرکت کند.
میرشجاعیان اضافه کرد: اگر در سالهای آینده نرخ تورم 9 تا 10 درصد و متوسط نرخ تورم خارجی سه تا چهار درصد پیشبینی شود، باید نرخ ارز افزایش یابد و نباید از بالا رفتن قیمت دلار بهراسیم.
وی ادامه داد: ترس ما باید وقتی باشد که نرخ ارز را سرکوب کرده و در همان سطح نگه داریم اما پس از مدتی به یکباره جهش کند.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: ترس دیگر این است که نقدینگی موجود جامعه در شرایط کنونی به سفتهبازی شدید منجر شود و بورسبازان به خرید و فروش ارز روی آورند.
به گزارش ایرنا، سفتهبازی به معنای انجام معاملات اقتصادی ریسکدار برای دستیابی به سود از نوسانهای کوتاه یا میانمدت در ارزش بازاری کالای تجاری تعریف میشود، به جای سود از روشهای اقتصادی اصولی (روشهایی چون سود سرمایه، بهره یا سهام) به دست آید.
میرشجاعیان حسینی گفت: تلاش دولت کنترل نوسان نرخ ارز است که بخشی از آن با کنترل انتظار مردم میسر میشود؛ یعنی این حس بین مردم پدید آید که همیشه سفتهبازی به سود افراد تمام نمیشود و گاهی اوقات ممکن است با ضرر و زیان همراه باشد.
وی یادآوری کرد: دولت در سالهای گذشته به نوعی سعی در کنترل نرخ ارز داشت اما باید آرام آرام کنترل را رها کند و به مدیریت شناور روی آورد.
این مسوول وزارت اقتصاد تاکید کرد: «جهش یکباره قیمت ارز، دلهرهآور است اما اگر تغییر قیمتها مسیر مشخصی داشته و برای افراد پیشبینی پذیر باشد اقتصاد دچار نوسان نمیشود».
به گزارش ایرنا، چندی پیش وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد ساختار دوگانه نرخ ارز منشا بروز فساد است و ادامه داد: دولت تدبیر و امید به اجرای سیستم تکنرخی ارز مصمم است.
«علی طیبنیا» بیان داشت: در سال 1380 که یکسانسازی نرخ ارز عملی شد، فاصله بین نرخ آزاد و رسمی بسیار زیاد بود اما امروز فاصله کمی به چشم میخورد.
طیبنیا گفت: برنامهریزیهای لازم انجام شده و یک سری پیش نیازهای لازم نیز در حال فراهمسازی است و به نظر میرسد تا پایان سال میتوانیم سیستم تکنرخی ارز را داشته باشیم.
نظر شما