به گزارش خبرگزاری رویترز از بارسلون محل برگزاری این کنگره کارشناسان میگویند بدتر شدن رژیم غذایی، ورزش نکردن، و سیگار کشیدن باعث اوجگیری تلفات حاصل از حملات قلبی و سکتههای مغزی در کشورهای فقیرتر هم شده است.
پروفسور استفن لیدر از دانشگاه سیدنی در این مورد گفت:" بیماریهای قلبی-عروقی در مادران در اغلب کشورهای در حال توسعه چهار بار بیشتر از عوارض زایمانی و ایدز باعث مرگ و میر میشوند. در حالیکه ایدز هر سال سه میلیون نفر را در دنیا میکشد- بیماریهای قلبی-عروقی 17.5 میلیون نفر را به کام مرگ میفرستد."
در واقع در برخی کشورهای در حال توسعه اکنون خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی، چند بار بیشتر از کشورهای ثروتمند شده است.
ظهور کانونهای اقتصادی جدید در آسیا و آمریکای لاتین جوامعی را بوجود آورده است که در آنها پرخوری و سوءتغذیه پا به پای هم پیش میروند و در دو سر طیف فقر و ثروت مشکلات بهداشتی بوجود میآورند.
سازمان جهانی بهداشت تخمین میزند که ضررهای اقتصادی به خاطر بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای مزمن بین سالهای 2005 و 2015 د ر چین به 558 میلیارد دلار، در هند به 236 میلیارد دلار و در روسیه به 303 میلیارد دلار خواهد رسید.
به گفته کارشناسان بسیاری از اقدامات لازم برای بهبود سلامتی قلب و عروق ساده و ارزانقیمت هستند. برنامههای آموزشی در مورد سیگار کشیدن و رژیم غذایی میتوانند بسیار موثر باشند و داروهایی اساسی مانند آسپیرین –که نجاتبخشیشان در بیماریهای قلبی به اثبات رسیده – بسیار ارزانقیمت هستند.
دکتر سلیم یوسف از دانشگاه مکمستر کانادا گفت که بیماری قلبی-عروقی تا 100 سال پیش تقریبا ناشناخته بود و تقریبا به طور کامل میتوان آن را بیماری دستساز انسان خواند.
پژوهشهای اخیر نشان میدهد که بیش از 90 درصد موارد بیماریهای قلبی قابل پیشگیری هستند و چند عامل انگشتشمار استاندارد در سراسر جهان مانند کلسترول، فشار خون بالا، سیگار کشیدن، رژیم غذایی نامناسب، چاقی و ورزشنکردن مسئول ایجاد آن هستند.
دکتر یوسف می گوید:" ما شیوههای درمانی برای این عوامل خطرساز در دست داریم و باید آنها را معالجه کنیم"به گفته او دولتها در سراسرجهان میتوانند به سادگی مقرون به صرفه بودن اقدامات پیشگیری کننده مختلف را رتبهبندی کنند و بر حسب محدودیتهای بودجهشان تا هر اندازه ممکن آنها را به کار ببندند."