دکتر زهرا عبدالهی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این که یکی از دغدغههای وزارت بهداشت در حوزه کمبود ریز مغذیها، کمبود ویتامین D در جامعه است، گفت: طبق آخرین پژوهش وضعیت ریزمغذیها در ایران در سال ۹۱ به نام پورا، میزان کمبود ویتامین D در تمام سنین در جامعه نگران کننده است. طبق این مطالعه وضعیت کمبود ویتامین D در کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه ۲۳.۳، در کودکان ۶ ساله ۶۱.۸، نوجوانان ۷۶ درصد، زنان باردار ۸۵.۳ و میانسالان ۵۹.۱ است.
وی ادامه داد: منبع اصلی تامین کننده این ویتامین نور خورشید است که به دلیل آلودگی هوا و زندگی آپارتمان نشینی که متعاقب زندگی شهری است، در معرض قرارگیری با نور خورشید کم است و از طرف دیگر با توجه به منابع غذایی بسیار کم این ویتامین و نبود ماده غذایی غنی از این ویتامین در سبد غذایی روزانه مردم، افراد باید در تمام سنین ویتامین دی مورد نیاز خود را در شرایط فعلی از مکملهای ویتامین D تامین کنند.
عبدالهی تاکید کرد: با توجه به این وضعیت، وزارت بهداشت به منظور رفع و مقابله با این کمبود برنامههایی را از سال ۱۳۹۳ آغاز کرده است. از جمله این اقدامات توزیع رایگان ویتامین دی با دوز ۵۰ هزار واحد به صورت ماهانه یک عدد در بین دانش آموزان در ۹ ماه سال تحصیلی با همکاری وزارت آموزش و پرورش و توزیع ماهانه یک مکمل ۵۰ هزار واحد به صورت رایگان برای تمام گروههای سنی در شبکه بهداشتی -درمانی کشور است.
وی افزود: علاوه بر آن با رایزنی با صنایع لبنی برخی از صنایع لبنی ویتامین D را به شیر اضافه کردهاند که با مصرف روزانه شیر غنی شده، بخشی از ویتامینD مورد نیاز بدن تامین میشود. البته با توجه به کمبود شدید این ویتامین و عدم مصرف مکمل این ویتامین توسط بسیاری از افراد، باید یکی از مواد غذایی پرمصرف سبد غذایی خانوار با ویتامین D غنی شود که در حال حاضر غنیسازی نان با ویتامین D به صورت کار تحقیقاتی با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور شروع شده است. همچنین غنی سازی روغن خوراکی با این ویتامین نیز در دستور کار سال ۹۶ قرار گرفته است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D بصورت ماهانه برای پیشگیری از بروز کمبود است و در صورتی که فردی دچار کمبود این ویتامین شده باشد باید با نظر کارشناس تغذیه و پزشک از دوز درمانی ویتامینD استفاده کند.
نظر شما