بهگزارش سازمان ميراث فرهنگي، در اين جلسه روند ثبت جهاني جنگلهاي هيركاني بررسي شد و محمدحسن طالبيان معاون ميراث فرهنگي كشور گفت كه اين پرونده تا پايان سال تدوين ميشود.
محمدحسن طالبيان، معاون ميراثفرهنگي در اين جلسه گفت: براي موفقيت بهتر در ثبتجهاني جنگلهاي هيركاني، علاوه بر استفاده از توان مديريتي، بايد از ظرفيت سمنها هم بهره گرفت.
معاون ميراثفرهنگي كشور افزود: تهيه طرحهاي كارشناسي و برنامه مديريتي براي ثبت جنگلهاي هيركاني از اهميت زيادي برخوردار است و همچنان كه پيش از اين در روند تهيه پروندههاي ثبتجهاني بيابان لوت و ارسباران تجربه كرديم، مشاركت دستگاههاي مختلف تأثير مهمي در تهيه مناسب اين پرونده خواهد داشت.
وي افزود: ثبت جهاني جنگلهاي هيركاني تجربه جديدي است و سومين تمرين براي ثبتجهاني يك اثر با همكاري دستگاههاي مختلف است. طالبيان تأكيد كرد: هجمه گسترده به جنگلهاي هيركاني ضرورت ثبتجهاني آن را افزايش ميدهد؛ كما اينكه درباره بيابان لوت هم بعد از ثبتجهاني حفاظت مناسبتري از اين اثر جهاني صورت گرفت.
معاون ميراثفرهنگي ادامه داد: براساس مصوبه وزارت راه و شهرسازي، تمامي طرحهاي كارشناسي و مصوبات كميته به دستگاههاي مسئول ارسال ميشود تا همه دستگاههاي دخيل در ثبت جهاني جنگلهاي هيركاني از مصوبات آگاه شوند و اين موضوع مهمي در حفاظت از اين جنگلهاست. او در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به ضرورت ثبتجهاني جنگلهاي هيركاني گفت: براي ثبت اين جنگلها بايد كارها بهصورت شبانهروزي و كامل پيگيري شود و بايد تمام جنبهها را درنظر گرفت.
جنگلهاي هيركاني يكي از منحصربهفردترين جنگلها در دنياست كه از دوران ژوراسيك بهجاي ماندهاست. اين جنگلها بقاياي دوران سوم زمينشناسي هستند و 80گونه گياه چوبي بههمراه گونههاي گياهي بسيار نادر مانند راش، بلوط، توسكا، نارون، گيلاس وحشي، بارانك، سرخدار و نمدار را در خود جاي داده است. حدود 2ميليون هكتار از وسعت اين جنگلها در ايران و 20هزار هكتار آن در جمهوري آذربايجان واقع شده است.
نظر شما