دبیر کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی و برجام در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: در این کنفرانس که از امروز سهشنبه دهم اسفند تا چهارشنبه آینده برپا است تلاش میشود با بررسی علمی و تحلیل منصفانه به چند سوال اساسی پاسخ داده شود که کشور قبل از برجام در چه وضعیتی قرار داشته و اگر در همان روند قبل از توافق هستهای بودیم اکنون در چه وضعیتی ممکن بود قرار داشته باشیم.
ضیاء صبوری از دیگر محورهای این کنفرانس را بررسی دستاوردهای برجام در حوزههای مختلف ذکر کرد و ادامه داد: همچنین این موضوع بررسی خواهد شد که برجام چه چالشهای سیاسی و اقتصادی را از پیش روی کشور برداشته و برای تداوم این مسیر در آینده با راهبرد اقتصاد مقاومتی و شکستن تحریمهای ظالمانه چه کارهایی باید انجام شود، تا با همکاری تمام قوا افق روشنی برای کشور ترسیم کنیم.
وی کمکهای علمی و پژوهشی نهادهای دانشگاه و پژوهشی، انجمنهای علمی و همکاری دستگاههای اجرایی کشور در این کنفرانس را از ویژگیهای برجسته این برنامه ملی عنوان کرد و گفت: دبیرخانه این کنفرانس از همان ابتدای امضای توافق هستهای راهاندازی شد و همزمان با اجرای برجام شورای سیاستگذاری کنفرانس نیز تشکیل و پس از آن در کنار تشکیل کمیته علمی، 14 کارگروه تخصصی در سطح عالی با حضور شخصیتهای علمی دانشگاهها و مقامهای ارشد وزراتخانهها و دستگاههای اجرایی فعالیت خود را به صورت جدی آغاز کردند.
دبیر کنفرانس ملی برجام و اقتصاد مقاومتی یادآور شد: در ادامه این کنفرانس با تکیه بر ظرفیت و استدلالهای علمی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی و از سوی دیگر با بهرهگیری از اطلاعات، دادهها و عملکرد دستگاههای اجرایی در نشستهای تخصصی، آثار و ابعاد حقوقی، سیاسی و اقتصادی و دستاوردها، چالشها و نقاط ضعف و قوت اطلاعات جمعآوری شده بررسی و تحلیل میشود.
صبوری خاطرنشان کرد: سخنرانیها و مقالات در قالب گزارشهای واقعبینانه و سیاستهای راهبردی به دستگاههای اجرایی کشور ارائه میشود.
وی، حاکمیت و نخبگان، مردم و افکار عمومی و رسانهها را سه گروه اصلی مخاطبان مورد هدف برگزاری این کنفرانس دانست و افزود: در طول مدت این هماندیشی، پیشنشستهای تخصصی به صورت جداگانه با حضور صاحبنظران دانشگاهی و مقامات ارشد هر دستگاه اجرایی به صورت مستقیم در حوزههای مختلف اعم از انرژی، اقتصاد هستهای، سرمایهگذاری، اشتغال و کارآفرینی، دارو، درمان و سلامت، حمل و نقل، اقتصاد مالی، شفافیت اقتصادی، مناطق آزاد ویژه اقتصادی، اقتصادهای دانش بنیان، ارتباطات، کسب و کارهای نوین برگزار میشود.
وی با بیان اینکه یکی از بخشهای مهم این کنفرانس حضور و هماندیشی فعالان اقتصادی بخش خصوص و تجارت بینالمللی با محوریت هر اتاق بازرگانی ایران است، تصریح کرد: این نشستها در مدت زمان کنفرانس در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار میشود.
دبیر کنفرانس ملی برجام و اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: مجموعه گزارش کارگروه های چهارده گانه به صورت گزارش جامع راهبردی در روز اختتامیه و در صحن اصلی کنفرانس ملی مطرح، بررسی و جمعبندی می شود به نحوی که این گزارش بتواند در خدمت پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در کشور قرار گیرد.
صبوری همچنین گفت: سخنرانیها و مقالات این هماندیشیها و نشستهای تخصصی نیز به عنوان یکی از نتایج و خروجیهای این کنفرانس به صورت کتاب مجموعه مقالات علمی و پژوهشی منتشر خواهد شد.
نظر شما