سه‌شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵
۰ نفر

پگاه شفتی: همین بهار پیش بودکه زلزله‌ا‌ی هفت ریشتری در شهر کوماموتو در ژاپن، بیش‌تر خانه‌ها را در هم کوبید. ژاپن کشوری است که با زلزله خو گرفته و روزبه‌روز در حال ابداع فناوری‌های تازه برای مقابله با این بلای طبیعی است.

دوچرخه شماره ۸۶۸

در جریان زلزله‌ی کوماموتو در ماه آوریل (فروردين) گذشته، بیش از چهل نفر کشته و حدود سه‌هزار نفر زخمی شدند. بسیاری از خانه‌ها در هم کوبیده شد و آتش‌سوزی بخشی از شهر را به ویرانه‌های نیمه‌سوخته تبدیل کرد.

بسیاری از ساکنان این شهر که خانه‌هایشان را از دست دادند هنوز در خانه‌های موقت زندگی می‌کنند. با این‌همه، در نزدیکی خط زلزله، درست در کنار آتش‌فشان سوما، منطقه‌ی توریستی آسو، با 480 خانه، بدون هیچ آسیبی این زلزله‌ی قدرتمند را پشت سر گذاشت.

آسو، مجتمع تفریحی استان کیوشو، محلی بسیار زیباست و گردشگران برای آب‌تنی در آب‌های گرم آتش‌فشانی و لذت‌بردن از طبیعتی بی‌نظیر به آن‌جا می‌روند. آسو، در فضایی رؤیایی حدود 480 گنبدخانه برای اقامت گردشگران در نظر گرفته است.

بعد از این زلزله نام گردشگاه آسو بر سر زبان‌ها افتاد و بسيار‌ی از مردم ژاپن به شرکت سازنده‌ي گنبدخانه‌های آسو، مراجعه می‌کردند تا یکی از این گنبدخانه‌های امن بخرند و برای همیشه از شر زلزله‌ی ژاپن در امان باشند.

به‌همین دلیل بود که شرکت سازنده، کاری شبانه‌روزی آغاز کرد برای تکمیل پروژه‌ی خانه‌های ماژولار ضدزلزله، دوست با محیط‌زیست و ارزان.

این سه ویژگی خيلي ‌زود رنگ واقعیت گرفت و این شرکت حالا با یک فناوری خلاقانه از مواد پلی‌استایرن که یک نوع پلیمر بسیار سبک و مقاوم است، خانه‌های ماژولار خودش را روانه‌ی بازار کرده است. خانه‌هایی که طبق تضمین این شرکت در جریان زلزله، به دلیل بافت سبک و قابل ارتجاع خود بسیار مقاوم هستند، در آتش‌سوزی‌ها نمی‌سوزند و بسیار راحت و ارزان‌اند.

اما یکی دیگر از ویژگی‌های این خانه‌ها که با قطعات پیش‌ساخته روی هم نصب می‌شوند و در عرض چند روز ساخته می‌شوند، ماژولاربودن آن‌هاست. ماژولار به این معنی که کاربر می‌تواند بنابر کاربرد و سلیقه‌اش، قطعات مختلفی را سفارش دهد و یک خانه با معماری شخصی داشته باشد.

بعد از ژاپنی‌ها، بسیاری از کشورهای زلزله‌خیز نیز از این فناوری خوششان آمده و این خانه‌های گنبدی را به اين شرکت سفارش داده‌اند.

خانه‌های گنبدی را می‌توان فقط در سه روز، با قطعه‌های ماژولار ساخت. قطعه‌هايی که هرکدام حداکثر هشتاد کیلوگرم وزن دارند.

خانه‌های گنبدی اما ویژگی دیگري نیز دارند: به دلیل شکل گنبدی و گردش و چرخش هوا، اتلاف انرژی در آن‌ها بسیار کاهش یافته و همین باعث می‌شود تا هزینه گرمایش و سرمایش در این خانه‌ها بسیار پایین‌تر از خانه‌های عادی باشد.

دولت ژاپن به زودی قرار است در بسیاری از مکان‌ها، از مدرسه‌ها و مکان‌های آموزشی گرفته تا هتل‌ها و مجموعه‌های تفریحی و ادارات، از این خانه‌‌هاي گنبدي استفاده کند. چرا که این خانه‌ها به سرعت ساخته می‌شوند، فقط با سه تکنسین مونتاژ می‌شوند و بسیار کم هزینه هستند.

 

دوچرخه شماره ۸۶۸

نمایی از داخل یکی از گنبدخانه‌ها

 

دوچرخه شماره ۸۶۸

ساختار گنبدی‌ شکل نه فقط در برابر زلزله مقاوم است، بلکه خانه‌ای امن و راحت در گرما و سرما نیز هست.

 

دوچرخه شماره ۸۶۸

قطعه‌ها به راحتی روي هم سوار می‌شوند.

 

دوچرخه شماره ۸۶۸

برخلاف ظاهر ساده‌اش یک فناوری خلاقانه و پیچیده در درونش دارد!

کد خبر 363902

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha