به گزارش مهر، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری همایش و جشنواره محیط زیست در منشور حقوق شهروندی همزمان با روز درختکاری و هفته منابع طبیعی گفت: اقدام رئیس جمهور در ابلاغ منشور حقوق شهروندی اقدام مهمی بود. این که آقای رئیس جمهور محیط زیست را یکی از مولفههای مهم حقوق شهروندی قرار میدهند و از ابتدا به حق بهرهمندی از زندگی سالم و کیفیت زندگی توجه میکنند بسیار رویکرد مهمی برای دنیای امروز ما است.
ابتکار افزود: هر انسانی حق دارد در محیطی عاری از آلایندهها زندگی کند و از هوای سالم، غذای سالم، آب سالم و نشاط طبیعت بهرهمند شود.
وی با طرح این پرسش که ما برای دستیابی به این هدف چه کردهایم؟ گفت: برای منشور حقوق شهروندی و فصلی از آن که به محیط زیست اختصاص یافته برنامهریزی خوبی انجام دادهایم تا با همکاری بخشهای مختلف بتوانیم آن را در بحث فرهنگ و آموزش به گامهای عملی بدل کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: تفاهمنامهای با وزارت آموزش و پرورش داشتیم و امروز در بسیاری از کتابهای درسی در سازمان دانشآموزی و در سازمان پیشاهنگی محیط زیست یکی از موضوعات مهم آموزش و اصلاح رفتار است.
ابتکار تاکید کرد: این تغییر نگرش حتما باید از همین دوره کودکی و نوجوانی آغاز شود. کودکان و نوجوانان ما باید بدانند که امروز کره زمین در معرض خطر و آیندهشان در معرض تهدیداتی است که با کمک دولتها و به دست خودشان قابل رفع است.
وی تصریح کرد: اقدامات زیادی انجام شده و از ۱۹۴ روز هوای سالم و پاک در سال ۱۳۹۲ به ۲۵۷ روز با هوای سالم و پاک در سال ۱۳۹۵ رسیدهایم، اما هنوز در آغاز راهیم. بسیاری از شهرهای ما یک تا ۳ میلیون خودرو دارند که اگر کنترل نشود به محیط زیست و هوای ما آسیب میزنند اما استفاده از حمل و نقل عمومی، پیادهروی و دوچرخهسواری به عنوان گزینههای پیش رو به فرهنگ برمیگردد.
معاون رئیس جمهور افزود: ما در کشور گوی سبقت را در تولید پسماند و هدر دادن آب از هم میرباییم. ما ایرانیان با این پیشینیه فرهنگی چرا باید یک سوم غذایمان از مزرعه تا سفره هدر برود و سر از زباله در بیاورد؟ این یک سوم غذا حداقل معادل مصرف ۲۷.۵ میلیارد متر مکعب آب است که ما با این الگوی مصرف غذا و هدررفت آن حداقل این میزان آب را هدر میدهیم. چقدر خاک از دست میرود، چقدر زباله تولید میشود. این الگوی کنونی ما است که باید تغییر کند زیرا اصلا دیگر منبع آبی برای هدر دادن وجود ندارد.
ابتکار با تاکید بر این که تغییر فرهنگ را باید از فرزندانمان شروع کنیم، گفت: نقش حقوق شهروندی در این زمینه بسیار مهم و ارزشمند است. فعالیتهای در سطح مدارس آموزش و پرورش و فعالیت مدارس طبیعت در همین راستا است.
رئیس سازمان محیط زیست در پایان ابراز امیدواری کرد: تاکیدی که در سیاستهای کلی محیط زیست ابلاغی مقام معظم رهبری در آموزش و تغییر رفتار شده و همین طور در برنامه ششم توسعه و منشور حقوق شهروندی هم آمده به راهکارهایی برای گامهای عملی منجر شود.
همشهری آنلاین: رئیس سازمان محیط زیست با اعلام این که یک سوم غذا در کشور از مزرعه تا سفره هدر میرود، گفت: این معادل مصرف ۲۷.۵ میلیارد مترمکعب آب است یعنی ما حداقل این میزان آب هدر میدهیم.
کد خبر 364122
نظر شما