به گزارش ایرنا، استفاده از انرژی خورشیدی علاوه بر این که منبع پایدار برای تامین انرژی محسوب میشود، تغییر سوخت صنایع و مصرف شخصی از سوخت فسیلی و در نتیجه کاهش آلودگی هوا از دیگر مزیتهای استفاده از این انرژی محسوب میشود.
بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته در بسیاری از کشورها، پیشبینی میشود که تولید 20 درصد برق جهان تا سال 2027 از طریق انرژی خورشیدی باشد.
بر اساس برآوردهای صورت گرفته موجود که در بسیاری از مقالات در فضای مجازی منتشر شده است، انرژی خورشیدی یکی از منابع عمده انرژی است که بر اساس برخی برآوردها عمر این منبع انرژی بیش از 14 میلیارد سال است. در هر ثانیه 4.2 میلیون تن از جرم خورشید به انرژی تبدیل میشود. با توجه به جرم خورشید که حدود 333 هزار برابر جرم زمین است، این کره نورانی را میتوان بهعنوان منبع عظیم انرژی تا 5 میلیارد سال آینده به حساب آورد.
میزان دما در مرکز خورشید حدود 10 تا 14 میلیون درجه سلسیوس است که از سطح آن با حرارتی نزدیک به 5600 درجه و به صورت امواج الکترومغناطیس در فضا منتشر میشود.
انرژی خورشیدی منحصر به فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان و منبع اصلی انرژیهای موجود در زمین است.
انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم میتواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل شود و به طور کلی انرژی متصاعد شده از خورشید در حدود 3٫8 در 1023 کیلووات در ثانیه است.
ایران به لحاظ میزان دریافت انرژی خورشیدی و متوسط ساعتهای آفتابی سالانه بیش از ٢٩٠٠ ساعت، یکی از کشورهای مناسب جهان است و انرژی خورشیدی در آینده سهم قابل توجهی از انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص خواهد داد.
کویرها و بیابانهای موجود در کشور مناطقی مستعد برای احداث مزرعههای خورشیدی محسوب میشود که علاوه بر استفاده از ظرفیت انرژی خورشید در آن میتوان با احداث این مزرعهها گامی مهم در کنترل ریزگردها که منشاء برخی از آنها مناطق کویری است، برداشت.
پنلهای انرژی خورشیدی یکی از بزرگترین منابع انرژی است و تصاویر ماهوارهای از این مزرعهها آن را به غول فلزی و یکی از جاذبههای کنار جاده در برخی کشورها تبدیل کرده است.
نزدیک به 50 هزار هکتار منطقه کویری بین استانهای تهران، البرز و قزوین وجود دارد و باید از این ظرفیت نیز استفاده کرد.
احداث مزرعههای خورشیدی در کویر نیازمند زیرساختهایی است که با تامین آنها میتوان از مزیتهای برتر این نوع انرژی استفاده کرده و علاوه بر آن تا حدودی بر مشکلات زیست محیطی نیز فائق آمد.
استفاده واحدهای عمومی نظیر مدارس، مساجد و معابر از این نوع انرژی نیز میتواند تضمینکننده تامین پایدار انرژی مورد نیاز برای آنها با ارزانترین قیمت و بدون ایجاد آلودگی باشد.
20 هزار هکتار از اراضی بیابانی و کویری استان البرز برای ساخت مرزعه خورشیدی در این استان مناسب است که اکنون آماده جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی است.
سید حمید طهائی استاندار البرز گفت که برای تامین انرژی در آینده با توجه به این که در سفر رییس جمهوری به استان نیز تاکید شد، باید پیگیریهای لازم برای احداث مزرعه خورشیدی صورت گیرد، چراکه اکنون به اندازه 3 برابر برق موجود انشعاب پیش فروش شده که باید در این زمینه راهکار ویژهای اندیشیده شود.
جذب سرمایه گذاری خارجی در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی از راههای تحقق این امر مهم است و یکی از شرکتهای آلمانی فعال در زمینه تولید پنلهای خورشیدی نیز در این خصوص ابراز آمادگی کرده است.
استاندار البرز اضافه کرد: امید است منطقه کویری اشتهارد نیز با تحقق این موضوع آباد شده و برای جلوگیری از گرد و غبار اقدام شایستهای صورت گیرد.
وی افزود: پیشنهاد احداث این مزرعه در مساحتی بالغ بر 20 هکتار ارائه شده است که بخشی از آن نیز در منطقه اشتهارد قرار خواهد داشت.
طهائی گفت: امروزه در همه جای دنیا از ظرفیت انرژی خورشیدی برای تولید برق و ... استفاده میشود که استان البرز نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
استاندار البرز راهاندازی این مزرعه خورشیدی را در زمینه جلوگیری و کنترل ریزگردها و گرد و غبار مناطق کویری نیز مهم قلمداد و برضرورت برنامهریزی جامع و مدون در این زمینه تأکید کرد.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان البرز نیز گفت: درصدد هستیم تا مجوز استفاده از انرژی خورشیدی برای استان را کسب کنیم.
ناصر اسکندری افزود: درصدد هستیم تا 3.5 مگاوات انرژی خورشیدی را تولید کنیم که در ادارات دولتی به صورت گسترده از این امکان استفاده شود.
اسکندری با اشاره به این که در قانون تاکید شده که همه ادارات 10 درصد از مصرف انرژی خود را کاهش دهند، افزود: استفاده از انرژیهای نوین باید در دستور کار قرار گیرد و شرکت برق به عنوان مشاور در کنار آنها قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: 30 میلیارد تومان اعتبار برای بهرهبرداری از 3.5 مگاوات انرژی خورشیدی است که ادارات میتوانند از این امکان بهرهمند شوند.
نظر شما