مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۰
۰ نفر

پرداختن به موضوع سلامت روان یا به زبان عامیانه اختلالات روانی و آگاه‌سازی افراد جامعه در این‌باره ازجمله موضوعاتی است که در چند سال اخیر بارها و بارها درباره آن صحبت شده اما چندان جدی گرفته نشده است.

اختلالات روانی

اين در حالي است كه اختلالات رواني اگر جدي گرفته نشود، مي‌تواند آسيب‌هاي قابل توجهي را نه‌تنها به نظام سلامت بلكه به جامعه بزند. جديدترين آمارها از وضعيت رواني و روحي جامعه هم مي‌گويد بيش از 800هزار ايراني دچار اختلالات شديد رواني هستند و اين يعني اينكه زنگ خطر هشدار و نگراني به صدا در آمده است.

پيش از اين نيز و در بهمن‌ماه سال گذشته وزير بهداشت گفته بود: در دنيا ۴۵۰ ميليون نفر مبتلا به اختلالات اعصاب و روان و ۱۰ درصد از آنها دچار افسردگي هستند. ضمنا ميزان افسردگي در كشور حدود ۱۲ درصد است.

دكتر سيدحسن قاضي‌زاده‌هاشمي اظهار داشت: در ايران حدود ۱۵ درصد از مبتلايان به اختلالات اعصاب و روان، داراي اختلالات اضطرابي هستند و اگر كم خوابي، بي‌خوابي و اختلالات خلق و خوي را به آن اضافه كنيم، حدود ۲۳ درصد از مردم ايران، به اختلالات اعصاب و روان مبتلا هستند.

  • آمارها مخدوش است

به‌دليل اينكه هنوز در ايران تحقيقات گسترده‌اي درخصوص تعداد مبتلايان به بيماري‌هاي رواني صورت نگرفته، نمي‌توان آمار دقيقي را در اين خصوص اعلام كرد. فرهاد طارميان، عضو انجمن روانشناسي ايران در اين‌باره مي‌گويد: با توجه به آمار‌هايي كه در دست روانشناسان موجود است يك درصد از جمعيت ايران دچار اختلالات شديد رواني هستند كه با توجه به جمعيت بيش از 800هزار نفر به اختلالات شديد رواني دچارند كه بايد زيرنظر پزشك درمان شوند.

اين روانشناس باليني افزود: اين بيماران به توجه و درمان بسيار دقيقي احتياج دارند، زيرا ممكن است اين بيماري‌ها آنقدر شديد باشد كه حتي تا پايان عمر بيماران را رها نكند، به همين‌خاطر بايد توجه ويژه‌اي به اين بيماران داشت. با روان‌درماني‌ها و مداخلات غيردارويي مي‌توان كمك بسيار زيادي به اين بيماران كرد.

وي درخصوص شايع‌ترين بيماري‌هاي رواني رايج در كشور ادامه داد: در صدر بيماري‌هاي رواني كه در كشور رو به افزايش است مي‌توان به بيماري‌هاي افسردگي، انواع اضطراب‌ها، هراس‌ها و ترس‌ها اشاره كرد كه خوشبختانه اطلاع‌رساني‌هاي خوبي در اين خصوص در سطح جامعه انجام شده است و خانواده‌ها به اختلالات رواني فرزندان خود اهميت بسيارمي‌دهند و با مراجعه به پزشك سعي در درمان اين بيماري‌ها دارند.

عضو انجمن روانشناسي ايران گفت: متأسفانه برخي از داروهاي خواب‌آور و داروهايي كه مخصوص بيماران رواني است در دسترس عموم مردم قرار مي‌گيرد و بدون اطلاع و به‌مدت طولاني توسط فردي كه بيمار نيست مصرف مي‌شود.

  • 10درصد عمر از دست رفته به‌خاطر افسردگي است

محسني بندپي، رئيس سازمان بهزيستي كشور هم با بيان اينكه افسردگي به تنهايي 10درصد از سال‌هاي عمر از دست رفته به‌خاطر ناتواني را در جهان به‌خود اختصاص داده است، گفت: يك نفر از هر 5 نفر در معرض خطر افسردگي و اضطراب قرار دارند.

وي معتقد است كه در سرتاسر جهان اختلالات رواني شايع در حال افزايش است. افسردگي به تنهايي 10درصد از سال‌هاي عمر از دست رفته به‌خاطر ناتواني را در جهان به‌خود اختصاص داده است. يك نفر از هر 5 نفر در معرض خطر افسردگي و اضطراب قرار دارند. البته افسردگي قابل پيشگيري و درمان است و شناخت بهتر از ماهيت افسردگي، چگونگي پيشگيري و درمان آن به كاهش انگ مرتبط با اين شرايط، كمك خواهد كرد و منجر مي‌شود كه افراد بيشتري به‌دنبال حمايت و راهنمايي باشند.

رئيس سازمان بهزيستي كشور افزود: سلامت يكي از نيرومندترين عوامل رشد و پيشرفت به شمار مي‌آيد و سرمايه‌گذاري در اين بخش بازده بالايي دارد. بنابراين لازم است همه كشورها و نهادهاي اقتصادي، اجتماعي، علمي و تحقيقاتي بين‌المللي و ملي تلاش‌هاي خود را در جهت تأمين سلامت جامعه صرف كنند.

کد خبر 366722

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha