همشهری آنلاین: بازارهای سهام آسیا در شرایطی که به دلیل استمرار نگرانی‌ها نسبت به تنش‌ها در کره شمالی ریسک‌گریزی سرمایه‌گذاران افزایش پیدا کرده است، با کاهش روبرو شدند.

به گزارش ایسنا، تنش‌های منطقه‌ای، بازارهای آسیایی را که روز دوشنبه 28 فروردين‌ماه به دلیل تعطیلات شاهد حجم اندک معاملات هستند، در التهاب نگه داشته و دارایی‌های امن شامل اوراق خزانه آمریکا و ین ژاپن با افزایش تنش‌ها پیرامون کره‌شمالی مورد حمایت قرار گرفتند.

در حالی که بازارهای استرالیا، نیوزیلند و هنگ کنگ به دلیل تعطیلات عید پاک تعطیل بودند، سایر بازارهای بزرگ منطقه شامل چین و ژاپن فعالیت داشتند. شاخص ام اس سی آی بازارهای سهام آسیا - اقیانوسیه به جز ژاپن ۰.۱ درصد اُفت کرد در حالی که شاخص نیكي ژاپن حداکثر ۰.۶ درصد کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح در پنج ماه گذشته رسید با این همه این شاخص موفق شد با وجود قوی شدن ارزش ین و یک شروع ضعیف، تا پایان معاملات ۰.۱ درصد رشد کند. شاخص کسپی کره جنوبی ۰.۴ درصد رشد کرد. در سئول سرمایه‌گذاران موفق شدند میان نگرانی‌ها نسبت به همسایه خود و این امیدواری که کره جنوبی دیگر از سوی آمریکا به عنوان دستکاری‌کننده ارزی معرفی نخواهد شد، تعادل ایجاد کنند. با این همه کره جنوبی، تایوان و چین همگی در فهرست مانیتورینگ وزارت خزانه‌داری آمریکا هستند.

شاخص شانگهای کامپوزیت ۱.۳ درصد اُفت کرد و بازارها در آسیای جنوب شرقی هم اکثرا در سطح پایین‌تری قرار گرفتند.

بازارهای سهام آمریکا روز جمعه تعطیل بودند و روز پنج‌شنبه تحت تاثیر سقوط سهام بخش انرژی، برای سومین روز متوالی کاهش پیدا کردند. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰، به میزان ۰.۷ درصد عقب‌نشینی کرد. داوجونز اینداستریال اوریج ۰.۷ درصد و نزدک کامپوزیت ۰.۵ درصد کاهش یافت.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، کره شمالی همچنان یکی از موضوعات مورد توجه بازار باقی مانده است. مایک پنس معاون رئیس‌جمهور آمریکا یک تور آسیایی به چهار کشور را آغاز کرده و در ابتدا از کره جنوبی دیدار کرد. وی به یک پایگاه نظامی آمریکایی در این کشور رفت و درباره تعهد غیرقابل تزلزل نسبت به کره جنوبی صحبت کرد. اظهارات وی به دنبال برگزاری رژه نظامی روز شنبه در کره شمالی که شامل چند موشک جدید بود و همچنین آزمایش موشکی ناموفق این کشور در روز یکشنبه، انجام گرفت. مقامات آمریکایی به این کشور هشدار داده‌اند در صورت آزمایش هسته‌ای، با اقدامات دیگر روبرو خواهد شد.

چین هم بار دیگر توجهات بازارها را به خود جلب کرد. این کشور اخیرا از تهدید آمریکا برای معرفی پکن به عنوان دستکاری‌کننده ارزی خلاصی یافته و این امر، احتمال تنش‌ها در مذاکرات تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان را کمتر خواهد کرد. آماری که روز دوشنبه منتشر شد، نشان داد اقتصاد چین در سه ماهه نخست سال میلادی جاری بر مبنای سالانه ۶.۹ درصد رشد کرده که بهتر از نرخ ۶.۸ درصد مورد پیش‌بینی تحلیلگران بود. آمار خرده‌فروشی این کشور در مارس نیز بهتر از حد مطلوب بود و نرخ رشد ۱۰ درصدی بر مبنای سالانه را نشان داد. با این همه تحلیلگران هشدار داده‌اند این شگفتی‌ها ممکن است در ادامه سال روی منفی به خود بگیرند.

آمارهایی که روز جمعه منتشر شد، نشان داد میزان خرده‌فروشی آمریکا در مارس بیش از میزان مورد پیش‌بینی کاهش یافته در حالی که نرخ رشد تورم مبنا به دو درصد کند شده است که کمترین میزان از نوامبر ۲۰۱۵ و کمتر از نرخ ۲.۲ درصد در فوریه بوده است.

این آمار کمک کرد بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا به ۲.۲ درصد کاهش پیدا کند که پایین‌ترین سطح از اواسط نوامبر گذشته است.

بازده این اوراق در مقایسه با حدود ۱.۸۵ درصد پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، در دسامبر و در مارس تحت تاثیر انتظارات برای تدابیر محرک مالی ترامپ، به بالای ۲.۶ درصد افزایش یافته بود.

در بازارهای ارزی، نرخ برابری دلار در برابر ین، به ۱۰۸.۱۳ ین رسید که پایین‌ترین رکورد در پنج ماه گذشته بود.

یورو ۱.۰۶۲۲ دلار معامله شد که تغییر چندانی نشان نداد و با رکورد ۱.۰۵۷۰ دلار دوشنبه گذشته که پایین‌ترین سطح در یک ماه اخیر بود، فاصله چندانی نداشت.

لیره ترکیه پس از اینکه رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در همه‌پرسی برای افزایش اختیاراتش پیروز شد، حدود ۲.۵ درصد جهش یافت و به ۳.۶۳۰ لیره در برابر هر دلار رسید.

کد خبر 367297

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha