مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۸
۰ نفر

پزشک خانواده که سال‌هاست از بندهای اصلی برنامه‌های توسعه کشور است و ۵ سال از اجرای آزمایشی آن در ۲ استان فارس و مازندران می‌گذرد، با وجود فراهم شدن زیرساخت‌ها در سایر استان‌های کشور اجرایی نخواهد شد.

پزشک خانواده

درحالي‌كه علي‌اكبر سياري، معاون بهداشت وزير بهداشت طي روزهاي گذشته تأكيد كرد كه زيربناي اجراي برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع در كشور فراهم شده‌ و قرار است پزشك خانواده روستايي در ۱۰ دانشگاه علوم‌پزشكي اجرايي شود اما ايرج حريرچي در گفت‌وگو با همشهري گفت: پزشك خانواده تا انتهاي سال 96 در ساير شهرهاي كشور پيش‌بيني نمي‌شود چرا كه اجراي اين موضوع بستگي به بودجه دارد و بايد ديد كه چه اندازه بودجه داده مي‌شود و چه اندازه تعهد مديران ارشد وزارتخانه‌اي و غيروزارتخانه‌اي براي اين كار متعهد هستند. وي افزود: پزشك خانواده دراستان تهران و به‌خصوص در كلانشهرهاي كشور به‌دليل محدوديت جا و محدوديت پزشك امكان‌پذير نيست.

سخنگوي وزارت بهداشت افزود: ما از همان ابتدا گفتيم كه برخورد گلخانه‌اي و فانتزي با پزشك خانواده امكان‌پذير نيست. زيرساخت‌هاي لازم براي اين موضوع مهم بايد فراهم شود كه يكي از زيرساخت‌ها در عصر فعلي پرونده الكترونيك سلامت است. پزشك خانواده در شرايط فعلي بدون پرونده الكترونيك اصلا شوخي و غيرعملياتي است.

حريرچي ادامه داد: از سال84 تا امروز چه در پزشك خانواده روستايي و چه پزشك خانواده استان فارس و مازندران قسمت عمده وقت مديران وزارت بهداشت و بيمه‌ها به جروبحث با يكديگر در اين موضوع گذشته است و معمولا موضوعاتي‌كه تصويب شده كمتر پيش آمده كه به تصويب برسد و معمولا به تأخير خورده و به نتيجه نرسيده است؛ مثلا سرانه استان فارس و مازندران براي سال 95 تازه در بهمن ماه تصويب شد. هر كسي يك ديدگاه و نظري دارد و با اينكه ما فكر مي‌كنيم زيرساخت‌ها فراهم است اما تا انتهاي سال تسري آن به ساير استان‌ها امكان‌پذير نخواهد بود. وي افزود: البته با انتقال بيمه سلامت براي روستاييان و بيمه‌شدگان جديد كه يك جمعيت 35ميليوني است، كه كل حق بيمه آنها را دولت مي‌دهد و همه آنها تحت پوشش بيمه سلامت است و شامل بيست و چند ميليون روستا و شهرهاي زير 20هزار نفر هستند و 9ميليون هم بيمه‌شده‌هاي جديد است كار سخت‌تر خواهد شد اما ما اميدواريم كه در اين زمينه به نتيجه قابل توجهي دست يابيم.

حريرچي همچنين گفت: از اصلي‌ترين زيرساخت‌هاي مورد نياز براي اجرايي شد پزشك خانواده قابليت به اجرا درآوردن پرونده الكترونيك سلامت براي همه 80ميليون نفر جمعيت كشور است كه البته در اين زمينه پيشرفت‌هاي قابل توجهي داشته‌ايم و تا امروز تا‌كنون براي 66ميليون و 243هزار نفر پرونده الكترونيك سلامت در كشور تشكيل شده است و همچنين براي 27ميليون و 290هزار و 513 نفر خدمت ارائه شده است.

دكتر كرم تواني، رئيس پزشك خانواده استان فارس هم در گذشته در گفت‌وگو با همشهري در مورد آموزش پزشك خانواده درباره مشكلات پزشك خانواه گفت: پزشك خانواده مصوب به‌نظر مي‌رسد با وجود اسناد بالادستي مبني بر اجرايي شدن پزشك خانواده در سراسر كشور، هنوز هيچ علاقه‌مندي براي گسترش آن در وزارت بهداشت وجود ندارد. در تمام اين سال‌ها عدم‌گسترش پزشك خانواده عدول از قانون بوده است ولي كسي در اين سال‌ها از نمايندگان پيگير اين نشده‌است كه چرا اين برنامه اجرايي نمي‌شود. گذشت ۵ سال از اجراي آزمايشي آن در 2 استان كفايت مي‌كند. وي با اعتراض به كاهش بودجه پزشك خانواده هم گفت: متوليان بگويند كه براساس كدام مستندات قانوني بودجه پزشك خانواده كم شده است.

مهم‌ترين مشكلي كه اجراي پزشك خانواده در استان فارس دارد اين است كه به‌نظر مي‌رسد اين برنامه از اولويت‌هاي وزارت بهداشت خارج شده است. اگر قرار است پزشك خانواده را گسترش دهيد الان زمان مناسبي است كه اصلاحيه‌هاي لازم را تدوين كنيد و استان‌هاي ديگر را به برنامه اضافه كنيد. اگر معتقديد پزشك خانواده خوب است و با ديگر كشور‌هاي پيشرفته مقايسه مي‌كنيد چرا بودجه آن را كاهش مي‌دهيد. آخرين دريافتي پزشكان خانواده در استان فارس مرداد‌ماه بوده است.

کد خبر 367362

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha