براساس گزارش گيزمگ،دانشمندان چيني موفق به پيوند سر يك موش اهدا كننده به بدن موشي ميزبان شدهاند و موشي دوسر خلق كردهاند كه ميتواند احتمال عملي بودن پيوند سر حتي در انسان را به نمايش بگذارد.
اين فرايند با استفاده از سه موش، اهدا كننده،گيرنده و منبع خوني كه نياز خوني مغز موش اهدا كننده را در طول جراحي به عهده داشت انجام گرفتهاست. وجود منبع خون مانع از بروز هايپوترميا يا كمبود خون در مغز ميشود،مشكلي كه همواره عمل پيوند سر در حيوانات را با مشكلاتي مواجه ساختهاست.
در پايان اين جراحي لي پنگ وي جراح اصلي گزارش كرد كه سر اهدا كننده هيچ ناهنجاري قابل توجهي از خود نشان ندادهاست و حركات قابل توجهي در آن مشاهده شدهاست. به گفته وي نتايج اين جراحي تلاشها در راستاي اجراي اولين جراحي پيوند سر در انسان را تسهيل ميكند.
دانشمندان سالها است كه در تلاشند جراحي پيوند سر را ممكن سازند،اما مشكلاتي مانند هايپوترميا و پسزدگي سيستم ايمني موانع زيادي برسر راه آنها قرار دادهاست. يكي از مشهورترين اين تلاشها، در دهه 50 ميلادي رخ دادهاست كه دانشمندان شوروي 19 بار سعي كردند سگي دو سر ايجاد كنند.
جراحان چيني براي رفع مشكل منبع خوني، پيوند را از قفسه سينه موش اهدا كننده انجام دادند و تا زماني كه بتوانند اتصال رگهاي خوني را برقرار كنند، از موش سوم براي تامين خون مغز اهدا كننده استفاده كردند. در اين آزمايش 60 موش در وزنهاي مختلف قرباني شدند اما در نهايت نسبت وزني موش اهدا كننده و موش گيرنده يك به 6 بود تا از اضافهبار گردش خون در موش دوسر جلوگيري كند.
محققان معتقدند اين تكنيك بسيار كمخطرتر از تكنيكهاي پيشين است و ميتوان از آن به عنوان راهكاري براي حفظ كوتاه مدت سيستم عصبي مركزي استفاده كرد. اين محققان قصد دارند اولين پيوند سر انسان را با همكاري جراح ايتاليايي سرجيو كاناورو 10 ماه ديگر آغاز كنند. جراحي كه هنوز آغاز نشده انتقادات فراواني را به همراه داشتهاست.
نظر شما