همشهری آنلاین: اولین مراسم هفته فرهنگی کلمبیا در ایران روز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور سفیر کلمبیا در جمع اساتید، دانشجویان و مسوولان دانشکده مطالعات جهان و سایر سازمان‌ها در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

برگزاری اولین هفته فرهنگی کلمبیا در ایران با حضور سفیر کلمبیا در دانشکده مطالعات جهان

در ابتداي مراسم دکتر سعيدرضا عاملي؛ ريئس دانشکده مطالعات جهان ضمن خوش‌آمدگويي به سفير کلمبيا و کليه ميهمانان داخلي و خارجي شرکت کننده در مراسم از دکتر مريم حق‌روستا؛ مدير رشته مطالعات آمريکاي لاتين دانشکده مطالعات جهان که زمينه برگزاري اين مراسم را فراهم نمودند، تشکر و نقش دانشجويان در سازمان‌دهي اين برنامه‌ را بسيار پراهميت دانست.

دکتر عاملي در ادامه گفت: اولين نکته‌اي که در افتتاحيه‌ي هفته‌ي فرهنگي کلمبيا مي‌خواهم به آن اشاره کنم اين است که براي درک يک کشور، يک ملت، يک تمدن، يک جامعه، سياست شايد مسير مناسب و کافي براي درک جامع نباشد. بدفهمي‌ها و برداشت‌هاي اشتباه فراواني در حوزه‌ي سياست وجود دارد چون اين حوزه روزهاي خوب و بد بسياري دارد. سياست يک امر زودگذر است. شما گاهي رئيس‌جمهور خوب داريد و گاهي رئيس‌جمهور بد. اما فرهنگ و تمدن امري مستمر است، امري بسيار تاريخي‌ست که ريشه‌هاي عميقي در گذشته دارد. بنابراين، شايد براي دريافت تصويري صحيح از يک کشور، ما بايد فرهنگ و تمدن آن جامعه‌ را درک کنيم.

وي سپس افزود: در بحث فرهنگ هم فرهنگ‌هاي جعلي، فرهنگ‌هاي زيرجلدي، و فرهنگ‌هاي جريان اصلي داريم که فرهنگ‌هاي جعلي لزوماً نمايانگر کليت فرهنگ يک جامعه نيستند. براي درک کليت فرهنگ يک جامعه، ما بايد وارد جزئيات پديده‌هاي تاريخي شويم. مطمئن هستم که همه‌ي شما با اين نظر موافقيد که تاريخ کلمبيا با کريستف کلمب و در قرون 17 يا 18 آغاز نشد. اين کشور پيشينه‌ي بسيار عميقي دارد که شامل ده هزار سال تاريخ و تمدن در منطقه‌ي آمريکاي لاتين است. بنابراين، اگر به دنبال تصويري صحيح از کلمبيا هستيم، احتمالاً بايد به تاريخ برگرديم و ببينيم که ده هزار سال پيش و در طول تاريخ تا به امروز چه اتفاقاتي افتاده است.

دکتر عاملي همچنين گفت: به عقيده‌ي من، ما شباهت‌هاي فرهنگي فراواني با فرهنگ آمريکاي لاتين داريم. البته، من هرگز در جامعه‌ي آمريکاي لاتين نبوده‌ام و به هيچ‌يک از کشورهاي اين منطقه سفر نکرده‌ام، اما در ايالات‌متحده بسياري از افراد لاتين‌تبار را ملاقات کرده‌ام و با جامعه‌ي آنها ارتباط خوبي داشته‌ام. جامعه‌ي آمريکاي لاتين بسيار خانواده‌محور است. اينجا، در ايران، ما نيز بسيار به خانواده اهميت مي‌دهيم و تلاش مي‌کنيم که خانواده‌محور باشيم. فرهنگ آمريکاي لاتين فرهنگي بسيار گرم است که نمود آن را در دانشجويان رشته‌ي مطالعات آمريکاي لاتين در دانشکده‌ي مطالعات جهان مشاهده مي‌کنيم. آنها در اين مورد با ديگر دانشجويان دانشکده تفاوت‌هاي دارند. بنابريان، مي‌توان گفت که فرهنگ حتي با مطالعه و برنامه‌هاي آموزشي هم منتقل مي‌شود. ما با کلمبيا در عشق به فوتبال و فرهنگ ورزشي مشترک هستيم. تقريباً فرهنگ غذايي ما نيز نقاط مشترک زياد دارد و شايد در نوع رابطه با جهان سلطه نيز تجربه هاي تلخ مشترک داشته باشيم.

برگزاری اولین هفته فرهنگی کلمبیا در ایران با حضور سفیر کلمبیا در دانشکده مطالعات جهان

رييس دانشکده مطالعات جهان در ادامه گفت: اگرچه از نظر فرهنگي شبهات‌هاي فراواني داريم، تفاوت‌هايي نيز در اين ميان وجود دارد. اين تفاوت‌ها نشانه‌ي گوناگوني و تنوع است. بدون اين تفاوت‌ها، درک گوناگوني و تنوع ممکن نيست و اين مفهوم موضوعي بس قابل احترام است. ما بايد کنار هم باشيم، يکديگر را شاد کنيم، و از شادي يکديگر خوشحال باشيم. اگر من از شادي شما خوشحال باشم، آنگاه اين شادي در تمام جامعه منتشر خواهد شد و مي‌توانيم جوامعي شاد را در تمام جهان تجربه کنيم. مشکل جايي‌ست که مردم تلاش ‌مي‌کنند نفرت، که فرهنگ شيطان است، را به ديگران منتقل کنند. نفرت فرهنگ جعلي‌ست، فرهنگ سياه‌نمايي‌ست، فرهنگ تبعيض است، فرهنگ سرکوب است. ما به دنبال فرهنگ منفي نيستيم؛ مي‌خواهيم فرهنگ مثبت را بيابيم و به عقيده‌ي من بايد ياد بگيريم که با همين تفاوت‌ها کنار يکديگر زندگي کنيم. اين امر زندگي را پرافتخار، شاد، و صلح‌آميز مي‌سازد. کليد آن توانائي حل اختلاف‌هاست. کليد آن تسامح و توانائي همزيستي مسالمت آميز است. کليد آن يافتن نقاط اشتراک، هم‌زيستي، و شادي‌ست. فکر مي‌کنم که همه‌ي ما انسان‌ها زماني که لبخند را بر لبان کودکي، جواني، يا پيري مي‌بينيم شاد مي‌شويم. اين به آن معناست که جامعه‌ي بشري به‌صورت ذاتي براي صلح و شادي ديگران ارزش قائل است.

دکتر عاملي همچنين گفت: حقيقتاً فکر مي‌کنم که حوزه‌ي تمدن حوزه‌ي صلح و شادي و غرور و زيبايي‌ست. تمدن تنها زماني به معناي واقعي خود نزديک مي‌شود که منبع شادي باشد. از غرور، شادي، احترام به ديگران، و کرامت انساني‌ست که تمدن متولد مي‌شود. تمدن وابسته به جنگ نيست. جنگ‌ها تمدن‌ها را نمي‌سازند. متأسفانه، اين سوداگران جنگ هستند که معمولاً نفرت را در جامعه ترويج مي‌دهند تا به جنگ و سود برسند. غير از اين راه، نفرت نمي‌تواند به‌صورت طبيعي وارد زندگي بشر شود. فرهنگ طبيعي فرهنگ حمايت‌گري، صلح، و هم‌زيستي‌ست. هرکجا نفرت و نفرت همگاني را مشاهده کرديد، به آنچه در سطح مي‌بينيد اعتماد نکنيد؛ حتماً چيزي فراتر از آن وجود دارد. دليل پنهاني وراي نفرت همگاني هست که معمولاً مبناي تجاري دارد و سلطه، براي رسيدن به منفعت از مسير نفرت و جنگ است.

رييس دانشکده مطالعات جهان در پايان گفت: با توجه به اينکه در دانشگاه‌ها، در فرهنگ و سياست و ديپلماسي عمومي علمي و دانشگاهي، اصل اساسي درک ديگران و احترام به ديگران و تبادل عقيده است، اميد دارم که اين سه روز همراهي با زيبايي‌ها، فرهنگ، و تمدن کلمبيا ما را به درکي عميق‌ از اين کشور برساند.

سخنران بعدي افتتاحيه مراسم هفته فرهنگي کلمبيا در ايران، خوآن آلفردو پينتو سائابدرا؛ سفير جمهوري کلمبيا بود که سخنان خود را با صحبت از پيشينه علمي خويش آغاز کرد و گفت: برخلاف تصور همگاني مبني بر اينکه کلمبيا سرشار از جنگجويان و قاچاقچيان مواد مخدر است، افراد بسياري در اين کشور داراي تحصيلات آکادميک هستند و مانند ساير مردمان عادي دنيا به تحصيل و مشاغل رسمي مشغولند.

سفير کلمبيا سخنان خويش را با صحبت دربارۀ تمدن، فرهنگ و هنر کلمبيا ادامه داد و با اشاره به طبيعت زيبا، منحصربفرد و خارق‌العادۀ کلمبيا، بر تأثير انکارناپذير آمازون و طبيعت بين‌نظيرش بر فرهنگ و ادبيات کلمبيا تأکيد ورزيد. ايشان در اين زمينه جزئيات آثار برجستۀ افرادي چون گابريل گارسيا مارکز، بوترو و د سيلبا را ذکر کرد.

آقاي سفير ضمن ابراز خرسندي نسبت به برگزاري اولين هفتۀ فرهنگي کلمبيا در ايران بر اهميت حوزۀ فرهنگ و هنر در ارتقاء همکاري بين ايران و کلمبيا تأکيد ويژه داشت. ايشان معتقد است که اين قبيل مناسبات فرهنگي موجب مي‌شوند که ساير موانع پيش‌روي رابطۀ ايران و کلمبيا از ميان برداشته شوند و ايشان سخنان خويش را با ابراز اميدواري براي بهبود رابطۀ بين دو کشور پايان برد.

در بخش پاياني که به اهداء کتاب و آثار فرهنگي کلمبيا به کتابخانه دانشکده مطالعات جهان اختصاص داشت، سفير کلمبيا سري کامل و نفيس از کتابهاي گارسيا مارکز، مجموعه‌اي از متون ادبي و داستاني از نويسندگان کلمبيايي و نسخه اي از کتاب خودشان به زبان هاي اسپانيايي و انگليسي را به کتبخانه دانشکده مطالعات جهان و همچنين تعدادي آثار هنري هنرمندان بومي کلمبيا را به موزه ملل اهدانمود.

شايان ذکر است که در لابي دانشکده مطالعات جهان نمايشگاه عکسي از طبيعت و حيات وحش زيبا و بکر کلمبيا به مدت سه روز برپاست که روز دوشنبه در راستاي همين برنامه با حضور سفير و مسوولان دانشکده مطالعات جهان افتتاح شد.

اولين برنامه هفته فرهنگي کلمبيا در ايران تا روز چهارشنبه 13 ارديبهشت ماه در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان با حضور سفير کلمبيا در جمع دانشجويان مطالعات آمريکاي لاتين برقرار است.

کد خبر 368793

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha