به گزارش ايسنا، در حالیکه معاون بهزیستی استان تهران از بررسی طرح «واگذاری نوزادان به طور مستقیم از بیمارستان به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی» با هدف جلوگیری از رسوب کودکان و نوزادان در شیرخوارگاهها و مراکز شبه خانواده و رایزنی با مسئولان قوه قضاییه برای اجرایی کردن طرح مذکور خبر میدهد، معاون اجتماعی بهزیستی کشور اجرایی کردن این طرح را غیر ممکن دانست و گفت: تصمیمگیری درباره چنین موضوع مهم و کلانی در سطح استان مقدور نیست و این امر باید در سطح کشوری بررسی شود؛ هرچند اجرای این طرح نیز غیرممکن است.
حبیب الله مسعودی فرید در واکنش به مطرح شدن طرح واگذاری نوزادان به متقاضیان در بیمارستانها از سوی بهزیستی استان تهران در رسانهها گفت: اجرای این طرح غیرممکن است زیرا کودک باید در فرآیند پذیرش بهزیستی وارد شود و حتی اگر دارای والدین معتاد هم باشد، باز نمیتواند به این سرعت حکمی در خصوص بدسرپرستی آنها صادر کرده و کودک را بلافاصله به بهزیستی تحویل داد، زیرا ممکن است پدر یا مادر کودک شش ماه بعد اعتیاد خود را ترک کنند. به همین دلیل باید طی یک پروسه مشخص عدم صلاحیت دائمی والدین اثبات شود و این مسئله سادهای نیست.
وی در ادامه با تاکید بر آنکه باید صلاحیت خانواده متقاضی فرزندخواندگی نیز با دقت بررسی شود افزود: صلاحیت خانوادهای که متقاضی فرزندخواندگی است باید در کمیته فرزندخواندگی به دقت بررسی شود و مواردی چون تمکن مالی، عدم سوء پیشینه و ... آنها مشخص شود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: نمیتوان هر کودکی را که دارای مادر و یا والدین معتاد است را به فرآیند پذیرش فرزندخواندگی در بهزیستی وارد کرد زیرا ممکن است مادر ترک کرده و پس از آن مدعی شود. این در حالیست که ما مادری را حق مسلم هر زن میدانیم و در مواردی مادر معتاد را تحت حمایت خود قرار میدهیم تا به بهبودی برسد و توانایی سرپرستی کودک خود را داشته باشد.
فرید همچنین از همکاری با وزارت بهداشت جهت ارائه خدمات دوران بارداری و پس از بارداری به زنان معتاد خبر داد و گفت: بر مبنای این طرح زنانی که اعتیاد داشته و باردار هستند باید تحت خدمات دوران بارداری و پس از بارداری قرار گیرند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر وزارت بهداشت نیز نسبت به اجرایی کردن این طرح تاکید دارد و به موجب آن با همکاری NGOها خدمات قبل از بارداری را نیز با هدایت این زنان به بیمارستانها اجرایی خواهیم کرد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور تاکید کرد: تمام تلاشمان آن است که حضور کودکانی که دارای مادران معتاد هستند در بهزیستی به صورت موقت باشد و در مرحله آخر چنانچه مادر و یا پدر کودک صلاحیت نگهداری از وی را نداشته باشد کودک را وارد فرآیند فرزند خواندگی خواهیم کرد.
نظر شما