ويروس CCHF از طريق گزش كنه يا از طريق تماس با خون يا بافت حيوانات آلوده در جريان ذبح يا بلافاصله پس از آن به انسان منتقل ميشود و افرادي كه با صنعت دامپروري سروكار دارند، در معرض ابتلا به آن هستند. تب كنگو با سردرد شديد، تب، درد عضلاني و خونريزي زيرجلدي همراه است و اگر به سرعت تحت درمانهاي اختصاصي از طريق داروهاي ضدويروسي قرار بگيرد، در بيشتر موارد قابل درمان است. در واقع آنچه در درمان مؤثر بيماري نقش اساسي دارد، آغاز سريع درمانهاي ضدويروسي براي فرد مشكوك به بيماري و جداسازي وي از ديگر افراد در محيطي استريل است.
محمود نبوي، معاون اداره كنترل بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت، درباره آخرين وضعيت بيماري تب كريمه كنگو در كشور گفت: امسال در يكي از كشتارگاههاي صنعتي زاهدان بهعلت خرابي سيستم تهويه، محوطه نگهداري گوشت بهمدت 3روز تعطيل ميشود ولي بهعلت ناآگاهي، مسئولان كشتار را متوقف نكردند و دام كشته شده را مستقيم به بخش بستهبندي آوردند. در نتيجه ۱۷ نفر از كارگران اين قسمت علامت تب و خونريزي پيدا كردند كه در 4نفر از آنها اين نشانهها شديدتر بوده است. ۱۳ نفر نيز آزمايش ويروسشناسي مثبت داشتند. اين كارگران به بخش عفوني بيمارستان بوعلي زاهدان منتقل شدند كه خوشبختانه تمام آنها بهبود پيدا كردند. يك مورد نيز گزيدگي توسط كنه بود كه باعث شد فرد به اين بيماري مبتلا شود.
وي درباره چگونگي كنترل ورود اين بيماري به ايران نيز توضيح داد و گفت: بهمنظور محدود شدن تب كريمه كنگو قرار شد ورود دام زنده از كشورهاي شرقي ممنوع شود. چون دام زنده در ايران گرانتر است، از كشورهايي همچون هندوستان، پاكستان و افغانستان به ايران دام صادر ميكنند، اما در غرب كشور بيشتر به عراق دام صادر ميشود. 8كشتارگاه صنعتي از شمال تا جنوب سيستان و بلوچستان تأسيس شد تا دامها همانجا كشتار شوند؛ چراكه ويروس 6ساعت بعد از ذبح دام از بين ميرود. كشتارگاههاي صنعتي نيز موظف شدند ۲۴ ساعت بعد از كشتار، دام را در محوطهاي كه دمايي بين 4تا 8درجه دارد، نگه دارند و سپس بستهبندي كنند. البته دل و جگر اين دامها ۴۸ ساعت بايد در اين محوطه سرد كه مانند يخچال است، نگهداري شوند.
نظر شما