همشهری آنلاین: اقتصادهای بزرگ جهان در ۸ سال اخیر چندین هزار قانون تجاری جدید وضع کرده‌اند که موجب تبعیض در روند تجارت و نیز کند شدن ضرب آهنگ اقتصاد جهانی شده است.

Global economic growth

مهر به نقل از پایگاه خبری یاهو نوشت: در پیش گرفتن سیاست حمایتی از سوی برخی دولت‌ها از جمله خطرات کاهش رشد تجارت جهانی محسوب می‌شود و از سال ۲۰۰۸ میلادی به بعد تقریبا ۶ هزار اقدام تبعیض‌آمیز جدید در بخش تجارت از سوی کشورهای گروه ۲۰ (کشورهای برتر اقتصادی در جهان) اعمال شده است.

این در حالی است که رشد تجارت جهانی از سال ۲۰۰۸ میلادی به بعد از مسیر خود خارج و در سال ۲۰۱۶ میلادی رکورد جدیدی از نظر نزولی بودن به جای گذاشت.

همچنین تا قبل از شروع بحران مالی، رشد اقتصاد جهانی بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ میلادی بیش از دو برابر میزان تولید ناخالص داخلی جهان بود؛ اما رشد تجارت جهانی بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ میلادی به تقریبا ۱.۵ برابر تولید ناخالص داخلی جهان رسید و این رقم در سال ۲۰۱۶ میلادی فقط ۹ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی جهان گزارش شد.

البته رشد تجارت جهانی در حوزه کالا و خدمات در سال ۲۰۰۳ میلادی از ۸.۵ درصد در سال به ۴ درصد در سال ۲۰۰۸ میلادی رسید و این رقم بین سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ میلادی بیشتر شد؛ اما در سال ۲۰۱۶ میلادی با رسیدن به ۲.۲ درصد، کمترین میزان از سال ۲۰۰۹ میلادی به بعد را تجربه کرد.

به گفته تحلیلگران اقتصادی، طی چند سال اخیر دو دلیل اصلی برای روند کند رشد اقتصادی وجود دارد که اولین دلیل، کاهش حجم سرمایه‌گذاری در جهان و علت دوم به کاهش جهانی قیمت نفت برمی‌گردد که تاثیر منفی بر روی تجارت جهانی گذاشت.

بر همین اساس انتظار می‌رود که تجارت جهانی در سال جاری میلادی بهبود پیدا کند؛ اگرچه همچنان خطرهایی در مسیر آن وجود دارد.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که چشم‌انداز رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۷ میلادی روشن‌تر از سال گذشته است و علت آن هم سرعت گرفتن ضرب‌آهنگ رشد اقتصاد جهانی است؛ این در حالی است که اعمال سیاست‌های نادرست از سوی کشورهای بزرگ اقتصادی می‌تواند موجب تداوم روند کند رشد تجارت جهانی شود.

کد خبر 371710

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد‌ جهان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha