نخستین شمارش آرای انتخاباتی حاکی از پیروزی حزب امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه بود.اين حزب ۳۰۸ کرسی از مجموع ۵۷۷ کرسی پارلمان را بهدست آورد.
به این ترتیب حزب "جمهوری به پیش" به اکثریت دست یافته است. پیشتر انتظار میرفت ائتلاف مذکور تا حدود ۴۷۰ کرسی کسب کند و نتیجه نهایی هم سبب تحکیم موقعیت رئیسجمهور جوان فرانسه خواهد شد تا با اطمینان خاطر طرحهایش را در پارلمان تصویب کند.
به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، امانوئل مکرون که در انتخابات ریاستجمهوری پیروزی چشمگیری را جشن گرفته بود، اکنون به دومین موفقیت بزرگش دست یافته است؛ آن هم با حزبی میانهرو و تازه تأسیس که برای نخستین بار در انتخابات پارلمانی فرانسه شرکت داشته است.
هیچ یک از روسای جمهور فرانسه در شش دههی گذشته تا به این اندازه از پشتیبانی حزب خود در پارلمان این کشور برخوردار نبودهاند.
البته، دومین دور انتخابات پارلمانی فرانسه رکورد نازلترین مشارکت در انتخابات پارلمانی فرانسه را شکست. به گزارش وزارت کشور فرانسه در این انتخابات که روز یکشنبه 28 خرداد برگزار شد، تا عصر این روز فقط ۳۵ درصد واجدان شرایط آرای خود را به صندوقهای رای ریختند و ۶۵ درصد به پای صندوقهای رای نیامدند.
شمار شرکتکنندگان در رایگیری دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه به نسبت دور اول، حدود پنج درصد کمتر بود. این تعداد به نسبت دور دوم انتخابات پارلمانی در پنج سال پیش نیز کاهشی ۱۱ درصدی را نشان می دهد.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، "مارین لوپن"، رهبر جناح راستگرای "جبهه ملی فرانسه" به پارلمان راه یافته است. حزب لوپن هشت کرسی از مجموع ۵۷۷ کرسی را به دست آورده اما پیشتر گمان میرفت که با کسب کرسیهای بیشتر بتواند اپوزیسیون اصلی علیه حزب مکرون شود. حزب مکرون به همراه متحدش "جنبش دموکراتیک" اکثریت ۳۵۱ کرسی را کسب کردند. براساس شمارش آرای انتخاباتی، حزب سوسیالیستها که پیش از مکرون قدرت را در دست داشتند، ۲۹ کرسی به دست آوردند.
انتخابات پارلمانی فرانسه دو مرحلهای است و کسانی که در دور اول کمتر از ۱۲.۵ درصد کل رای واجدان شرایط را آورده بودند حذف شدند و بقیه به دور دوم آمدند. در دور دوم هر کسی که بیشترین رای را داشته باشد نماینده پارلمان میشوند. نتایج این انتخابات حاکی از ضربه بزرگی بر پیکره احزاب سنتی راست و چپ این کشور است که همواره بازیگران اصلی در صحنه سیاست فرانسه بودهاند.
حزب مکرون تقریبا یک سال پیش تاسیس شد و بسیاری از نامزدهای این حزب، چهرههای تازهوارد یا کم تجربه در عرصه سیاست فرانسه هستند و از طبقات مختلف جامعه، دانشجویان، بازنشستگان و حتی یک گاوباز تشکیل شده است. در دور اول انتخابات پارلمانی فرانسه که یکشنبه گذشته (21 خرداد) انجام شد، حزب ماکرون و حزب متحد آن بیش از ۳۲ درصد آرا را به دست آوردند که فاصله زیادی با دیگر احزاب داشت.
نظر شما