آندره سینگر که مستندهای تحسین‌شده و نامزد اسکار «عمل‌کشتن» و «چهره سکوت» را در کارنامه تهیه‌کنندگی خود دارد، در حال کارگردانی مستندی بلندپروازانه درباره زندگی و زمانه آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی است.

کورباچف

به گزارش همشهري، سينگر كه پروژه‌هايش را همواره با همكاري ورنر هرتسوگ در شركت اسپرينگ فيلمز در لندن توليد مي‌كند، در «معماي ميخاييل گورباچف» سراغ 6سال پاياني زمامداري اين چهره بحث‌انگيز دنياي سياست در اواخر قرن بيستم مي‌رود. گورباچف در سال‌هاي 1985تا 1991 آخرين دبير كل حزب كمونيست اتحاد جماهير شوروي بود و با سياست‌هاي گلاسنوست و پروستريكا (فضاي بازي و بازسازي اقتصادي) نقشي پررنگ در فروپاشي شوروي ايفا كرد.

پس از آن بود كه كمونيسم به شيوه شوروي پيشين براي هميشه به بايگاني تاريخ پيوست و جنگ سرد هم به نقطه پاياني رسيد. با اينكه سال‌ها از دوران زمامداري گورباچف مي‌گذرد و روسيه امروز يكي از قدرت‌هاي برتر دنياست اما در اين دوران كمتر كسي سراغ چهره‌اي رفته است كه با سياست‌هايش زمينه را براي دگرگوني زمين بازي در سياست‌هاي يك دهه پاياني قرن بيستم ايفا كرد. گورباچف اين روزها 86ساله است و شايد در آخرين فرصت بخواهد پرده از رازهاي خود كنار بزند.

سينگر با اشاره به اينكه قهرمان مستند تازه او به‌تازگي از آلمان به زادگاهش در روسيه بازگشته، به اسكرين مي‌گويد: «او جوان‌ترين كسي بود كه قدرت را در شوروي به‌دست گرفت و زماني از قدرت كناره گرفت كه ديگر خبري از امپراتوري روسيه نبود و تمام جمهوري‌هاي اقماري به استقلال رسيده بودند. گورباچف داستاني استثنايي دارد كه همه ما اندكي از آن مي‌دانيم و كسي جز خودش آگاه به مسائل پشت پرده نيست. او اين روزها شكننده‌تر از هميشه است و احتمالا در تنها فرصت‌هاي باقيمانده بخواهد از آن روزها بگويد.»

سينگر در چهارمين تجربه كارگرداني خود در حالي سراغ معماي ميخاييل گورباچف رفته كه به‌تازگي مستند «جايي كه باد مي‌وزد» را با موضوع آزمايش‌هاي هسته‌اي شوروي در خاك قزاقستان آماده نمايش كرده است. او علاوه بر گفت‌وگو با گورباچف، به متن مصاحبه‌هايي مهم از مارگارت تاچر، رونالد ريگان و جان ميجر (نخست‌وزير بريتانيا در زمان فروپاشي شوروي) دست يافته است. ضمن اينكه از اسناد صوتي و تصويري موجود هم براي كامل‌كردن مستند تازه‌اش بهره خواهد برد.

شبكه ARD آلمان 4ميليون يورو در توليد مستند داستاني معماي ميخاييل گورباچف هزينه كرده و قرار است فيلم در چند قسمت هم از تلويزيون پخش شود. سينگر اميدوار است تا پايان سال 2018 آن را براي نمايش‌هاي جشنواره‌اي و عمومي آماده كند. نوامبر 2019 سي‌امين سالگرد سقوط ديوار برلين به‌عنوان يكي از مهم‌ترين نمادهاي بلوك كمونيسم در اروپاست و سينگر در تلاش است چهره‌هاي تأثيرگذار روسيه امروز و شوروي پيشين را براي حضور در مستند خود راضي كند.

با وجود حمايت‌هاي آلماني، پروژه سياسي سينگر همچنان به بودجه بيشتر نياز دارد و انتظار مي‌رود يكي دو شركت ديگر هم در آن سرمايه‌گذاري كنند. اگر پول به موقع به سازندگان معماي ميخاييل گورباچف برسد، پروژه تا پيش از پايان تابستان كليد مي‌خورد. گورباچف در كنار آندري ساخاروف يكي از 2 چهره شوروي پيشين است كه موفق به كسب جايزه صلح نوبل شده‌اند.

کد خبر 374167

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha