علی‌اصغر محمدی: جنجال حذف رشته‌های کارشناسی‌ارشد دانشگاه آزاد از سوی شورای گسترش آموزش عالی همچنان ادامه دارد؛ وزارت علوم از این کار حمایت می‌کند و در مقابل مسئولان دانشگاه آزاد و نمایندگان مجلس معتقدند این کار غیرقانونی است.

چالش بين وزارت علوم و دانشگاه آزاد درخصوص رشته‌محل‌هاي اين دانشگاه در تحصيلات تكميلي(كارشناسي ارشد و دكتري) كه از 3سال پيش شروع شد، اكنون وارد مرحله تازه‌اي شده است. در آستانه انتخاب رشته داوطلبان شركت‌كننده در كنكور كارشناسي ارشد، وزارت علوم اعلام كرد كه 2هزار و‌800 كد رشته‌محل دانشگاه آزاد حذف شده است.

پس از اظهارنظر برخي مسئولان دانشگاه آزاد مبني بر غيرقانوني و غيركارشناسي بودن اين كار، سرپرست دانشگاه آزاد درباره آخرين وضعيت مذاكرات اين دانشگاه با وزارت علوم، با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد كه همه كد رشته‌محل‌هاي دانشگاه آزاد تصويب شده است. در بيانيه علي‌محمد نوريان، اعلام شد نام 2هزار و501 رشته‌محل در سايت دانشگاه به نشاني قرار گرفته است اما سازمان سنجش، با صدور اطلاعيه‌اي اين موضوع را تكذيب كرد. در اين اطلاعيه ضمن تكذيب آنچه در بيانيه سرپرست دانشگاه آزاد مبني‌بر رفع مشكل 2هزار و 501 رشته‌ محل كارشناسي‌ارشد اين دانشگاه آمده، تصريح شده كه تنها مرجع رسيدگي به اينگونه درخواست‌ها و اساسا صدور مجوزها و ظرفيت‌ها دفتر گسترش آموزش عالي است. سازمان سنجش اعلام كرد نتيجه بازنگري رشته‌ها را در روزهاي آينده اعلام خواهد كرد.

  • واكنش دانشگاه آزاد

اما اطلاعيه سازمان سنجش و تكذيب تصويب 2هزار و 501 رشته‌محل پايان ماجرا نبود و رئيس هيأت مؤسس دانشگاه آزاد در گفت‌وگوي ويژه خبري شبكه يك سيما به موضوع واكنش نشان داد. علي‌اكبر ولايتي كه به‌نظر مي‌رسد با تمام انگيزه و قوا براي حل اين مشكل وارد ميدان شده، كد رشته‌‌محل‌هاي دانشگاه آزاد را مطابق قانون اعلام و تكذيبيه وزارت علوم را اعمال سليقه شخصي در برابر قانون توصيف كرد. دكتر ولايتي با اشاره به اينكه در زمان رياست ميرزاده در دانشگاه‌ آزاد در اين‌باره به ديوان عدالت اداري شكايت شد و ديوان رأي را به نفع دانشگاه صادر كرد، گفت: «‌ما قانون را اجرا مي‌كنيم. كارشناسان وزارت علوم به قانون مراجعه كنند و در برابر قانون اعمال سليقه نداشته باشند. كاري به بيانيه وزارت علوم نداريم. به‌عنوان مسئول هيأت مؤسس و هيأت امناي دانشگاه آزاد با قاطعيت مي‌گويم كه خود را حافظ كيان كميت و كيفيت دانشگاه مي‌دانم و يك واحد دانشگاه نيز نبايد تعطيل شود.» اين ورود مستقيم و جدي ولايتي به موضوع باعث شد، اتحاديه تشكل‌هاي دانشگاه آزاد طي نامه‌اي، از مواضع قاطع وي درباره حذف رشته‌محل‌هاي دانشگاه آزاد اسلامي قدرداني كند.

  • ورود مجلس به موضوع

همزمان نمايندگان مجلس نيز وارد ماجراي كشمكش وزارت علوم و دانشگاه آزاد شدند و حدود 100نماينده در تذكري به وزير علوم با ابراز نگراني از اين اقدام و تأكيد بر قانوني بودن مجوز رشته‌‌محل‌هاي دانشگاه آزاد، خواستار تجديدنظر وزارت علوم درخصوص حذف 2هزار و‌800 رشته‌محل‌ اين دانشگاه شدند.

سخنگوي كميسيون آموزش مجلس از حضور وزير علوم و سرپرست دانشگاه آزاد در اين كميسيون در هفته جاري خبر داد. به‌گفته ميرحمايت ميرزاده، البته حضور آنها مربوط به مسائلي از قبل است اما در حاشيه جلسات درباره حذف برخي از كد رشته‌محل‌هاي دانشگاه آزاد توسط وزارت علوم نيز بحث خواهد شد.

مناقشه بين وزارت علوم و دانشگاه آزاد بايد هرچه زودتر تمام شود تا داوطلبان كارشناسي ارشد بتوانند در فرصت باقيمانده انتخاب رشته كنند. پيش از اين برخي منتقدان اين رويكرد وزارت علوم گفته بودند، كساني اين موضوع را دنبال مي‌كنند كه خود در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشي ديگر داراي منافعي هستند و با طرح اين مباحث در آستانه انتخاب رشته، در حقيقت متقاضيان تحصيل در دانشگاه آزاد را منصرف كرده و شانس خودشان براي گرفتن دانشجو را افزايش مي‌دهند. هر چه باشد، حالا مجوزها مانع تحصيل و اشتغال شده و دود اين اختلاف نظر يقينا به چشم داوطلبان ورود به دوره كارشناسي ارشد مي‌رود و ادامه چنين روندي نه به صلاح وزارت علوم است و نه دانشگاه آزاد.

کد خبر 374620

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha