دوشنبه ۵ آذر ۱۳۸۶ - ۰۵:۳۰
۰ نفر

لیلا خاکسار : دوشنبه، 5 آذرماه، بسیجیان در۴۰۰ شهر کشور با شیوه‌ای بی‌نظیر اقتدارملی را به نمایش می‌گذارند.این راجانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج می‌گوید.

وی معتقداست: وحدت ملی و بسیج عمومی، تلاش همه کشورها برای حفظ هویت و استقلال‌شان است، نمونه کنونی بسیج در هیچ کشور و ملتی دیده نمی‌شود و حاکمیت‌ها در دنیا نمی‌توانند همچون ایران این انسجام و وحدت را در میان صفوف ملت خود به‌وجود آورند.

 جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج یادآورمی شود: حفظ هویت انقلاب؛ یعنی اسلامی و مردمی بودن در کنار حفظ دستاوردهای آن و نیز حضور در صحنه‌های مختلف، از جمله وظایفی است که بسیج باید در این جهت تلاش کند و همین آمادگی بسیج است که بازدارندگی را برای کشور به ارمغان آورده است.

طائب، تأمین امنیت پایدار مردمی، مقابله با اشرار، مقابله با عوامل بیگانه، خدمت رسانی به مردم، سازندگی، امدادرسانی در بلایای طبیعی، پیشتازی در عرصه‌های فناوری و علمی را از جمله اقدامات مؤثر بسیج دانست و افزود: در سال‌جاری نیز برای حفظ پیشتازی و ارتقای جایگاه بسیج، ۵ محور عمده شامل ارتقای آمادگی دفاعی، ارتقای سطح معنویت و بصیرت، سازندگی و خدمت‌رسانی به مردم، افزایش آمادگی‌های جسمانی و توسعه ورزش همگانی در کنار نهضت آموزش مدیریت و سازماندهی مورد توجه قرار گرفته است.

تشکیل بسیج مستضعفین یا به عبارتی ارتش 20میلیونی به فرمان امام خمینی (ره) هوشیاری و درایت بی‌نظیر بنیانگذار انقلاب اسلامی در جهت خنثی‌سازی‌ توطئه‌ها به حساب می‌آید که به برکت این دوراندیشی، امکان هدایت انقلاب در مسیر اصلی خود فراهم آمد.

 اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی و اظهارات صریح حکام آمریکایی، مردم و رهبران کشور و به‌ویژه حضرت امام را با این حقیقت آشکار مواجه ساخت که احتمال مداخله نظامی آمریکا و هجوم به جمهوری اسلامی، امری بعید و غیرممکن نبوده و با توجه به سوابق این کشور در جهان لزوم آمادگی مردم جهت مقابله و رویارویی در کوتاه‌ترین زمان ممکن را آشکار می‌ساخت.

بر این اساس امام خمینی(ره) در پنجم آذرماه سال 58، یعنی در مدتی کمتر از یک ماه بعد از سقوط لانه جاسوسی آمریکا، فرمان تاریخی تشکیل بسیج را صادر کردند:«یک مملکت بعد از چند سالی که20 میلیون جوان دارد باید20 میلیون تفنگدار داشته باشد و 20میلیون ارتش داشته باشد و یک چنین مملکتی آسیب پذیر نیست».

 اولین تجربه بسییج به صورت یاری رساندن به سپاه و کمیته در قالب رویارویی با ضدانقلاب‌ و خنثی‌سازی‌ توطئه‌های آنها بود و از این راه نقش مؤثری در خدمت به انقلاب و پاسداری از آن ایفا کردند.

با هجوم و تجاوز ارتش عراق به کشور اسلامی‌‌مان در شهریور 59 این اعتقاد که یک سازماندهی جهت تشکل بهتر نیروهای مردمی به‌وجود آید، قوت گرفت و از آن پس نیروهای مردمی و صاحبان اصلی انقلاب اسلامی جهت حضور گسترده در جبهه گروه گروه به بسیج ملحق شدند و عملیاتی چون طریق القدس، شکست حصر آبادان، فتح المبین، ثامن الطائمه، والفجر 8، کربلای 5 و.... از دستاوردهای عظیم این تشکل الهی بود.

 پس از گذشت آن سال‌های حماسه و مقاومت، بسیج به شکلی جدیددر قالب بسیج دانش‌آموزی، بسیج دانشجویی، بسیج مهندسی، بسیج کارمندی، بسیج کارگری، بسیج ادارات و مساجد به فعالیت‌های خود ادامه داد.

هدف از تشکیل واحد بسیج مستضعفین نیز در این دوره این‌گونه تعریف شد: ایجاد توانایی‌های لازم در تمامی افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی به منظور دفاع از کشور، نظام جمهوری اسلامی و همچنین کمک به مردم به هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه یا هماهنگی مراجع ذی‌ربط.

حسین طائب، جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج در ادامه سخنان خود در ارتباط با هفته بسیج با اشاره به تقارن آغاز این هفته با میلاد ثامن‌الائمه(ع) می‌گوید: امام (ره) با فرمان خود در ۵ آذر ۱۳۵۸، نیرویی الهی را برای پیشبرد و حراست از اهداف انقلاب به وجود آورد که ثمرات آن تاکنون و در آینده نیز بی‌بدیل است.

 به گفته وی، هفته بسیج سال‌جاری با شعار بسیج، نماد اقتدار و اتحادملی برگزار می‌شود و در روز اول آن که به نام بسیج، قرآن و ولایت نامگذاری شده، کنگره بزرگ قرآنی بسیج با حضور قاریان و حافظان و گروه‌های تواشیح بسیج در سطح کشوری برگزار شد. همچنین جشن میلاد امام رضا(ع) نیز این روز برگزار و در ۳ استان خراسان نیز دو همگانی ۱۰ هزار نفری برپا شد. برگزاری دومین یادواره شهدا و ایثارگران جامعه پزشکی و عطر افشانی مزار شهدا از دیگر برنامه‌های اولین روز هفته بسیج بود.

طائب اضافه کرد: روز دوم نیز با عنوان بسیج، انتظار و انسجام اسلامی نامگذاری شده و در این روز کوهپیمایی بسیجیان با شعار کوه، نشاط و پایداری، در ۱۰ مرکز استان و اکثر شهرستان‌ها برگزار ودر روز سوم هفته بسیج با نام بسیج، خودباوری و جهادعلمی نیز جشنواره مبتکرین و مخترعین بسیج دانشجویی، جشنواره ممتازین طلاب بسیجی، بازدید بسیجیان از مراکز علمی، تجلیل از استادان نمونه بسیجی و مسابقات علمی به اجرا درآمد.

وی با بیان اینکه روز چهارم هفته بسیج، بسیج، سازندگی و خدمت‌رسانی نامیده شده، در تشریح برنامه‌های این روز گفت: همایش سراسری هنرمندان بسیجی با دعوت از رئیس‌جمهوری، افتتاح برخی طرح‌ها و اختتامیه تعدادی از طرح‌های بسیج سازندگی، اعزام تیم‌های بهداشتی و درمانی به مناطق محروم و صبحگاه سراسری بسیج دانش‌آموزی در این روز به اجرا گذاشته شد.

طائب همچنین گفت: در روز ۵ آذرماه که به نام بسیج، آمادگی دفاعی و اتحاد ملی مزین شده، میلیون‌ها بسیجی به صورت سازمان یافته و در قالب گردان‌های عاشورا، الزهرا و گروه‌های رزمی کربلا در ۴۰۰شهر، ۳ هزار حوزه مقاومت و ۱۰ هزار پایگاه مقاومت بسیج روستایی و مرزی به همراه پایگاه‌های بسیج مراکز آموزشی در یک زمان واحد، همایشی میلیونی را با برنامه‌های متنوع به اجرا خواهند گذاشت.

 جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج با اشاره به روز ششم هفته بسیج با عنوان بسیج، معنویت و بصیرت گفت : در این روز پنجمین دوره مسابقات ادعیه و مناجات خواهران بسیجی با حضور رئیس قوه قضائیه، همایش جلوه‌های اتحاد ملی و انسجام اسلامی با حضور بسیجیان اهل سنت و تشیع در ۷ استان کشور و همراه با نشست‌های فرهنگی و اجتماعی برگزار خواهد شد.

وی روز آخر هفته بسیج که به نام بسیج، ورزش و سلامتی نامیده شده را به‌عنوان روزی که بسیجیان ورزش‌های صبحگاهی را در همه پایگاه‌های مقاومت برگزار می‌کنند، عنوان کرد و افزود: کنگره شعر فرهنگیان با حضور رئیس قوه مقننه و جشنواره فرهنگی ورزشی بسیج طلاب نیز در این روز برگزار می‌شود.

 وی با اشاره به حضور گسترده بسیج در اقشار و سطوح مختلف کشور گفت: اکنون ۵/۱۲ میلیون بسیجی در کشور سازماندهی شده‌اند که استفاده کامل از این پتانسیل، نیاز به برنامه‌ریزی بیشتر دارد. اگر ما ۲۰ میلیون بسیجی مومن و آماده داشته باشیم، نظام از هر آسیبی به دور خواهد بود.

 وی افزود: باید شور و نشاط فعالیت در بسیج را حفظ و افزایش داد تا از این طریق و به واسطه حضور بسیج در بدنه جامعه، بازدارندگی کشور ارتقاء یابد. ترکیب فرمانده کل سپاه به‌عنوان فرمانده جدید نیروی مقاومت بسیج با سابقه طولانی در دفاع مقدس و با سابقه فرهنگی برای تکمیل فعالیت‌های دفاعی و فرهنگی در بسیج است. طائب افزود: ۲ دکترین فرمانده کل سپاه، تأکید بر بسیجی محوری و پایگاه محوری است که توجه و اهتمام بیشتری را می‌طلبد.

وی درباره احتمال حمله به ایران گفت: دشمن عاقل با دیدن این آمادگی و بازدارندگی ملت و نیروهای مسلح به فکر اقدامی نمی‌افتد اما اگر بی‌عقلی کند، قطعا با ابعاد مختلف مقابله بسیجیان روبه‌رو خواهد شد.

با نگاهی به فعالیت‌های بسیج در طول 8 سال دفاع، به درستی می‌توان دیدکه بسیج آن‌چنان درخشید که دشمنان اعتراف کردند قدرتی در بسیج نهفته است که می‌تواند با یکایک ارتش‌های کلاسیک جهانی مقابله کند.

بسیج علاوه بر حضور در خط مقدم نبرد وظیفه جذب، آموزش و سازماندهی نیروهای مردمی و اعزام آنها را به جبهه‌های نبرد برعهده داشت و در این مدت توانست جمعیت مؤمن و صاحب ارزشی را از امت حزب‌الله، درون خود بپروراند و پایه ریزی ارتش مردمی را دنبال کند و سرانجام پس از 8سال دفاع مقدس، بسیجیان مظلوم و سلحشور جبهه‌های توحید به همراه امت شهیدپرور، از این آزمایش الهی سربلند و پیروز بیرون آمدند به‌طوری که از نوجوان 13 ساله تا پیرمرد 80 ساله در میان خیل عظیم شهدای بسیجی مشاهده می‌شود.

کد خبر 37474

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز