به گزارش مهر به نقل از اکونومیک تایمز، بر اساس مطالعات انجام گرفته در دانشگاه هاروارد آمریکا بر روی رشد اقتصاد جهانی، مشخص شد هند به یک قطب اقتصادی در نمودار رشد جهانی تبدیل شده است و تا یک دهه آینده، از چین پیش خواهد افتاد؛ ضمن اینکه انتظار میرود عنوان سریعترین رشد اقتصاد جهانی را در میان سایر کشورها به خود اختصاص دهد.
بر اساس گزارش «مرکز پیشبینی رشد توسعه بینالملل» دانشگاه هاروارد، هند تا سال ۲۰۲۵ میلادی در صدر فهرست سریعترین کشور در رشد اقتصادی قرار میگیرد و میانگین رشد سالانه این کشور، ۷.۷ درصد خواهد بود.
همچنین از جمله عوامل پیشرفت هند را میتوان به ادامه روند تنوعبخشی این کشور در حوزههای جدید نسبت داد. برای مثال صادرات این کشور در بسیاری از حوزهها از جمله مواد شیمیایی، وسایل نقلیه و تجهیزات الکترونیکی خاص متنوع شده است.
اکنون کشورهایی که اقتصاد آنها بر پایه نفت است، خطرات وابستگی به یک منبع صادراتی را تجربه میکنند؛ در حالیکه هند، اندونزی و ویتنام به توانمندیهای جدیدی به منظور تنوعبخشی بیشتر و تولید کالاهای پیچیدهتر که پیشبینی میشود در سالهای آینده، رشد سریعتری داشته باشند، روی آوردهاند.
البته «مرکز پیشبینی رشد توسعه بینالملل» دانشگاه هاروارد اعلام کرد: انتظار میرود کشورهای هند، ترکیه، اندونزی، اوگاندا و بلغارستان تا سال ۲۰۲۵ میلادی، دارای شتاب قابل توجهی در تمامی ابعاد از جمله اقتصادی داشته باشند.
بر همین اساس، یکی از معیارهای اصلی در میان کشورهایی که به رشد اقتصادی خود شتاب میبخشند، توانمند کردن نیروی کار خود برای تنوعبخشی در کالاهای جدید و نیز کالاهایی با پیچیدگی بیشتر است.
بر پایه این گزارش، رشد اقتصاد جهانی نیازمند پیشروی در مرزهای فناوری با اختراع محصولات جدید است؛ فرآیندی که به نظر میرسد از رشد کندی برخوردار است.
نظر شما