به گزارش مهر به نقل از رویترز، آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش خود اعلام کرد: سرمایهگذاری بر روی شبکه برقرسانی در سال گذشته میلادی، برای اولین بار از سرمایه گذاری بر روی نفت و گاز پیشی گرفت و علت اصلی آن به کاهش قیمت انرژی برمیگردد که انگیزه سرمایهگذاران را برای سرمایهگذاری بیشتر در حوزه نفت و گاز، از بین برده است.
در همین حال مجموع سرمایهگذاری در بخش انرژی در سال ۲۰۱۶ میلادی، برای دومین سال متوالی با روند نزولی روبرو شد و در مقایسه با سال ۲۰۱۵ میلادی با ۱۲ درصد کاهش به ۱.۷ تریلیون دلار رسید.
این در حالی است که سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز در سال ۲۰۱۶ میلادی، با ۲۶ درصد کاهش به ۶۵۰ میلیارد دلار رسید و سرمایهگذاری در بخش تولید برق، ۵ درصد روند کاهشی در مقایسه با سال قبل از آن را نشان میدهد.
همچنین به گفته مقامات این نهاد بینالمللی، واکنش صنعت نفت و گاز به دوره طولانیمدت کاهش بهای نفت برمیگردد که منجر به کاهش چشمگیر سرمایهگذاری در این عرصه شده است؛ ضمن اینکه سرمایهگذاری بر روی پیشرفت فناوری کاهش هزینه انرژیهای تجدیدپذیر و نفت و گاز را به دنبال دارد.
بر همین اساس، آژانس بینالمللی انرژی برآورد کرد: سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز در سال جاری میلادی، با رشد ۳ درصد روبرو شود که از جمله دلایل آن، رونق نفت شیل آمریکا و سرمایهگذاری روسها در خاورمیانه است.
بر پایه این گزارش، بهبود سرمایهگذاری در بخش انرژی تجدیدپذیر و تخصیص بیشتر منابع مالی به شبکههای برق رسانی، سرمایهگذاری در برق را به بزرگترین حوزه سرمایهگذاری تبدیل کرده است.
سرمایهگذاری در بخش شبکه برقرسانی در سال گذشته میلادی، به ۷۱۸ میلیارد دلار و سرمایهگذاری در حوزه انرژی تجدیدپذیر بر پایه برق، به تقریبا ۳۰۰ میلیارد دلار رسید.
بر پایه این گزارش، ظرفیت شبکه برقرسانی در سال گذشته میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۵، حدود ۵۰ درصد افزایش نشان میدهد؛ ضمن اینکه سرمایهگذاری بر روی نیروگاههایی که با سوخت ذغال سنگ کار میکنند، به کمترین رقم در تقریبا ۱۵ سال اخیر رسید.
نظر شما