چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان می‌گویند افراد دارای قلب سالم در دهه ۲۰ زندگی دارای مغز بزرگتر و سالم‌تری در دهه ۴۰ سالگی‌شان هستند.

ارتباط قلب سالم در جوانی و سلامت مغز در میانسالی

به گزارش خبرنگار مهر، «مایکل بانکس»سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه نورث وسترن شیکاگو، در این باره می‌گوید: «ما در مطالعات خود دریافتیم افرادی که در اوایل جوانی سلامت قلبی-عروقی بهتری داشتند حجم مغزشان در اواخر بزرگسالی بیشتر بود.»

به گفته محققان، کاهش حجم مغز یا چروک خوردگی مغز با شروع بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط ست.

محققان توصیه می‌کنند افزایش سلامت قلب با حفظ فشارخون سالم، کنترل میزان کلسترول، کاهش قند خون، انجام فعالیت‌های منظم ورزشی، تغذیه بهتر، کاهش وزن، ترک سیگار یا اجتناب از سیگار همراه است.

مطالعات قبلی هم نشان داده‌اند که افراد مسن می‌توانند ریسک ابتلا به زوال عقل را با بهبود سلامت قلب‌شان کاهش دهند. اما این مطالعه نشان می دهد سبک زندگی یک فرد جوان بسیار به حفظ سلامت مغز یا اسیب به آن کمک می‌کند.

در این مطالعه، تیم تحقیق داده‌های ۵۱۸ شرکت کننده در مطالعه بلندمدت سلامت قلب را بررسی کردند.

شرکت کنندگان با میانگین سنی ۵۱ سال به مدت ۳ دهه تحت نظر بودند. آنها هر ۲ تا ۵ سال یکبار تحت آزمایش قرار می‌گرفتند و ۲۵ سال بعد از شروع مطالعه اسکن مغز از سرشان انجام شد.

محققان دریافتند هرچقدر قلب در دهه ۲۰ سالگی سالم‌تر باشد، عملکرد مغز در دهه ۴۰ سالگی بهتر خواهد بود.

به گفته محققان، قلب سالم کمک می‌کند تا خون کافی از طریق عروق خونی به مغز پمپاژ شود و در نتیجه مواد مغذی و اکسیژن لازم برای مغز تامین می‌شود و در نهایت سلامت مغز حفظ می‌شود.

کد خبر 377445

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha