به گزارش مهر، «تام فردریچ» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویسکانسین-مدیسون، در این باره میگوید: «اگر انتقال ویروس از طریق تماس تصادفی نظیر استفاده از ظرف مشترک آسان بود، در آن صورت ما شاهد موارد آلودگی بیشتری به زیکا بودیم.»
به گفته محققان، پشهها علت اصلی عفونت زیکا هستند. بعد از آلوده شدن، ویروس در خون و بزاق به مدت دو هفته باقی مانده و این ویروس در مایعات بدن نظیر شیر سینه و اسپرم هفتهها باقی میماند.
زیکا از طریق تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود اما هنوز مشخص نیست که بزاق فرد آلوده میتواند تهدیدی برای دیگران باشد.
محققان در این مطالعه دو آزمایش دادند. در نخستین آزمایش، این گروه ویروس زیکا را به طور مستقیم به لوزههای سه میمون منتقل کردند تا نشان دهند که از لحاظ نظری این ویروس از طریق تماس دهانی میتواند منتقل شود. هر سه میمون مبتلا شدند.
سپس این گروه، از بزاق گروههای مختلفی از میمونها که آلوده به ویروس زیکا بودند نمونههایی برداشتند و این نمونهها را به لوزههای پنج میمون سالم منتقل کردند. هیچ یک از این پنج میمون به ویروس زیکا مبتلا نشدند.
زمانیکه ویروس زیکا در اواسط سال ۲۰۱۵ در مقیاس وسیع شیوع یافت، بیش از یک و نیم میلیون نفر به این ویروس آلوده شدند که اغلب آنها در برزیل و سایر کشورهای واقع در آمریکای جنوبی بودند.
نظر شما