به گزارش وبدا، سید حسن هاشمی در جلسه با هیات مدیره جدید انجمن پزشکان عمومی با اشاره به این که مشکلات در کشور زیاد است، گفت: شرایط فعلی کشور بر کسی پوشیده نیست و در وضعیت مطلوب به سر نمیبریم، بنابراین اگر نخبگان کشور درک مشترکی از این موضوع داشته باشند میتوان امیدوار بود که مشکلات برطرف شود.
وزیر بهداشت بر ضرورت تلاش برای حل مشکلات کشور با عقل، درایت و منطق تاکید کرد و گفت: باید بزرگان کشور مراقب رفتار و اعمالشان باشند چرا که طبیعی است رفتار آنها در رفتار ما تاثیرگذار باشد.
دکتر هاشمی افزود: اگر همه بدانیم که سوار بر یک کشتی هستیم و اگر به آن آسیبی وارد شود به همه افراد درون کشتی آسیب وارد میشود تلاش میکنیم که مشکلی ایجاد نکنیم.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که مهمترین مشکل کشور در حوزه اقتصادی است، گفت: علی رغم همه تلاشها در این حوزه متاسفانه ناکارآمدیهایی هم وجود داشت و امیدواریم دولت دوازدهم نیز بتواند راهکاری جدید برای حل مشکلات در این حوزه داشته باشد، چرا که نمیشود دولت تلاش کند اما بخشی از ارکان حاکمیت نیز کمک و همکاری لازم را در راستای حل مشکلات نداشته باشد.
دکتر هاشمی افزود: از آنجا که ما تابعی از یک متغیر واقعی هستیم، بنابر این اگر به طور مثال سازمان برنامه و بودجه، بیمهها و وزارت اقتصاد درست تصمیم بگیرند ما هم ميتوانیم در مدیریتمان موفق باشیم و اگر خوب عمل نکنند ما هم نمیتوانیم درست عمل کنیم.
وی یکی از علل تردید خود برای حضور در دولت دوازدهم را عملکرد نامناسب شرکای وزارت بهداشت بیان کرد و گفت: اگر شرکای وزارت بهداشت خوب عمل نکنند ما هم برای ادامه فعالیت دچار مشکل میشویم.
دکتر هاشمی با اشاره به طرح تحول سلامت گفت: این طرح با تصویب دولت آغاز شد و مورد اقبال مردم قرار گرفت که البته با چالشهایی هم از جمله در بخش اعتبارات مواجه شد.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که شروع طرح تحول سلامت بر مبنای اعتباری بود که دولت برای آن مشخص کرده بود، افزود: حرف ما این است که همان اعتباری که برای این طرح در ابتدا از سوی دولت دیده شد پرداخت شود تا بتوانیم با قوت آن را ادامه دهیم.
دکتر هاشمی با بیان این که در ابتدا قرار بود جمعیت بدون پوشش بیمه، به صورت تدریجی بیمه شوند، تاکید کرد: باید سرانه لازم برای بیمه شدن این تعداد دیده میشد چرا که اگر سفره ای پهن میشود باید مخلفات لازم آن هم دیده شود.
وزیر بهداشت افزود: از تامین اجتماعی درخواست کردیم که نه بیست و هفتم حق بیمه درمان را به این بخش اختصاص دهند که البته این امر محقق نشد و در حال حاضر مطالبه ما چیزی غیر از این نیست.
وی بر لزوم پایداری منابع در حوزه سلامت تاکید کرد و افزود: متاسفانه بنده در طی این چهار سال به دنبال اعتباراتی که در ابتدا برای حوزه سلامت قولش را داده بودند، بوده ام.
وزیر بهداشت افزود: چندپارچه بودن یک مسئولیت مشکل ایجاد میکند.
- رفتارهایی که در شان جامعه پزشکی نیست را نهادینه نکنیم
دکتر هاشمی بر لزوم برخورد منطقی از سوی انجمنهای گروه علوم پزشکی تاکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم تا رفتارهایی که در شان جامعه پزشکی نیست نهادینه نشود. حضور گروه پزشکی معترض در جلوی مجلس شورای اسلامی و یا ایجاد فضایی نامناسب در فضای مجازی مناسب این قشر نیست و متاسفانه از سوی برخی از رشتههای تخصصی و رشتههای پیراپزشکی شاهد بودیم.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود اشتباهاتی در تعاملات در طی ۴ سال گذشته، گفت: اگر اشتباهی از سوی ما صورت گرفت بدون قصد و غرض بوده و ما باید گوشمان نسبت به برخی از اعتراضات باز باشد.
دکتر هاشمی افزود: باید تدبیر داشته باشیم تا در این حوزه کمتر آسیب ببینیم.
ضرورت بهره گیری از نظرات پزشکان عمومی در بخشهای مختلف
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به پیشرفت خوب طب عمومی، افزود: بهتر است در بخشهای مختلف از نظرات پزشکان عمومی استفاده شود، چرا که سنگ بنای ما، طب عمومی است و اگر طب عمومی تقویت نشود خسارت به سلامت مردم وارد میشود و باید فارغ التحصیلان طب عمومی هم تراز با سیاستهای کلان نظام سلامت باشند.
دکتر هاشمی بر لزوم استفاده از پزشکان عمومی در تدوین برنامههای آموزشی تاکید کرد و گفت: داشتن یک منبع برای طب عمومی ایده خوبی است و سوق دادن افراد به سمت طب عمومی خوب است چرا که دادن فعالیتها به این نیروها، صرفه جویی در هزینههاست.
وی با تاکید بر این که سازمان نظام پزشکی باید تعارفات و نظام سنتی را کنار بگذارد، افزود: این سازمان میتواند مداخلات بین رشته ای و حرفه ای را برطرف کند و انجمنهای پزشکی را ساماندهی کند.
وزیر بهداشت بر لزوم شکلگیری نظام ارجاع تاکید کرد و افزود: بخشی از نظام ارجاع، پزشک خانواده و بخشی دیگر پزشکی خانواده و اصلاح شاخصهای آن است و در این بخش باید پیشگیری و بهداشت مورد توجه باشد.
- اگر حوزه بهداشت و پیشگیری با محوریت پزشک خانواده باشد بهتر اجرا میشود
دکتر هاشمی افزود: اگر حوزه بهداشت و پیشگیری با محوریت پزشک خانواده باشد بهتر اجرا میشود و این افراد باید در مراکز مراقب سلامت حضور موثر داشته باشند.
وزیر بهداشت بر لزوم تشکیل ستاد پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: باید مدیریت این حوزه با معاونت بهداشت باشد و باید در این ستاد پزشکان عمومی حضور داشته باشند.
- پزشکان عمومی و پرستاران هم باید برای مدیریت بیمارستان به کار گرفته شوند
دکتر هاشمی همچنین با بیان این که پزشکان عمومی و پرستاران هم باید برای مدیریت بیمارستان به کار گرفته شوند، افزود: باید بیمارستانها به صورت واحدهای عملیاتی و اقتصادی مستقل اداره شوند.
وزیر بهداشت خطاب به اعضای هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی، از آنان خواست، تا چنانچه پزشکی عمومی میتواند کار مدیریتی کلان انجام دهد معرفی کنند.
دکتر هاشمی در پایان ابراز امیدواری کرد تا در دولت دوازدهم شاهد اتفاقات بهتری در حوزه سلامت باشیم.
نظر شما