حبیب الله مسعودی فرید در گفتوگو با ایرنا افزود: اگر در همسایگی فردی، موردی از کودک آزاری اتفاق افتاد، او نمیتواند بگوید 'به من ارتباطی ندارد' چرا که طبق قانون ارتباط دارد.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد هنگام مشاهده موارد کودک آزاری میگویند که 'بچه خودش است' یا در موارد همسرآزاری میگوید 'این مساله به من ربطی ندارد' در صورتی که طبق قانون این موارد به ویژه کودک آزاری باید با شماره تلفن 123، اطلاع داده شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات برای مبارزه با کودک آزاری، افزایش توجه حوزههای انتظامی و قضائی و شدت عمل با اینگونه موارد و اطلاع رسانی درباره تبعات کودک آزاری هست. یعنی کسی که کودک آزاری میکند، چه از نزدیکان کودک باشد و چه حتی پدر و مادر کودک درصورت کودک آزاری باید بدانند که چه تبعاتی دارد و این مساله می تواند اثر بازدارندگی داشته باشد.
- کودک آزاری نیاز به شاکی خصوصی ندارد
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: طبق قانون مصوب مجلس در سال 81 درباره حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان، کودک آزاری یک جرم عمومی است به آن معنا که نیاز به شاکی خصوصی ندارد و اگر بطورمثال اورژانس اجتماعی یا هرکس دیگر به قوه قضائیه و دادگستری خبر دهد که یک کودک آزاری اتفاق افتاده است، قوه قضائیه حتما آن را پیگیری میکند و نیازی به این ندارد که حتما باید شاکی خصوصی بیاید شکایت کند.
مسعودی فرید افزود: با اعلام اورژانس اجتماعی به قوه قضائیه، طبق قانون، قوه قضائیه باید پیگیریهای خود را بکند و مردم نیز باید حتما خبر دهند و این اطلاع رسانی و بحثهای حقوقی، قضائی و انتظامی و شدت عمل به خرج دادن در عرصه انتظامی و قضائی با موارد کودک آزاری میتواند اثر بازدارنده داشته باشد.
نظر شما