مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان موفق به شناسایی پروتئینی شده‌اند که به عنوان یک سنسور ورزشی عمل کرده و می‌تواند تغییرات جریان خون را در زمان ورزش کردن تشخیص دهد.

تولید قرص ورزش در آستانه تحقق

به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه لیدز بریتانیا دریافتند زمانیکه قلب در طول فعالیت بدنی خون بیشتری را در بدن پمپاژ می‌کند، پروتئین Piezo۱ در اندوتلیوم یا پوشش درونی شریان‌ها، فشار بیشتری را در دیواره عروق خونی احساس می‌کند.

در واکنش به این وضعیت، به تدریج تعادل الکتریکی در اندوتلیوم تغییر می‌کند و این وضعیت منجر به باریک شدن عروق خونی می‌شود.

باریک شدن عروق خونی موجب کاهش جریان خون به معده و روده‌ها می‌شود، بدین ترتیب خون بیشتری به مغز و ماهیچه‌های درگیر در ورزش می‌رسد.

دیوید بیچ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «اگر ما نحوه عملکرد این سیستم را متوجه شویم، قادر خواهیم بود تکنیک‌هایي را گسترش دهیم که می‌توانند با برخی از بزرگ‌ترین بیماری‌های مرتبط با جوامع مدرن مقابله کنند.»

وی در ادامه می‌افزاید: «ما می‌دانیم که ورزش می‌تواند نقش حفاظتی در برابر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و بسیاری از بیماری‌های دیگر داشته باشد. این مطالعه یک سیستم فیزیولوژیکی را شناسایی کرده است که احساس می‌کند بدن در حال ورزش کردن است.»

علاوه بر این، محققان تاثیر یک ترکیب آزمایشی موسوم به Yoda۱ را بر روی عملکرد پروتئین Piezo۱ بررسی کردند.

آنها دریافتند که این ترکیب عملکرد افزایش جریان خون را بر روی دیواره‌های اندوتلیوم که در طول فعالیت‌های بدنی تجربه می‌شود، تقلید می‌کند و این احتمال را افزایش می‌دهد که بتوان دارویي برای افزایش فواید سلامت ورزش تولید کرد.

به گفته محققان، با تغییر پروتئین Piezo۱ در روده‌ها می‌توان یک گام به تولید دارويی که می‌تواند به کنترل سندرم کاردیومتابولیک، مانند بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲، کمک کند، نزدیک شد.

کد خبر 380337

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha