همشهری آنلاین: دکتر محمود احمدی‌نژاد در مصاحبه مشترکی با شبکه تلویزیونی آساهی و روزنامه یومیوری به سؤالات خبرنگاران این دو رسانه ژاپنی در خصوص مسائل مختلف پاسخ داد.

به گزارش سایت اطلاع رسانی ریاست جمهوری، احمدی‌نژاد در این مصاحبه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران علاقه‌مند به توسعه روابط با ژاپن فارغ از ملاحظات سیاسی است، خاطر نشان کرد: ملت ایران دوست مردم ژاپن است و ما نوسانات سیاسی دولت‌ها را در این امر دخالت نمی‌دهیم. گرچه علاقه‌مند هستیم که بهترین روابط را با دولت ژاپن داشته باشیم و البته نخست وزیر ژاپن می‌تواند زمینه‌های برخی کدورت‌ها و اختلاف نظرها را از بین ببرد. معتقدم شرایط برای توسعه روابط مناسب است و تأکید می‌کنم که این روابط به نفع صلح و امنیت جهانی و به نفع آسیا و همه ملت‌هاست.

دکتر احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره کنفرانس آناپولیس و علت حضور نداشتن ایران در این کنفرانس گفت: تاکنون دهها کنفرانس مثل «آناپولیس» برگزار شده اما هیچ کدام نتوانسته است مرهمی بر زخم کهنه فلسطین باشد. علت آن هم روشن است برای اینکه برگزار کنندگان چنین کنفرانس‌هایی به حقوق ملت فلسطین اعتنایی نمی‌کنند.

وی افزود: کنفرانسی که در آن مردم فلسطین در آن نقشی ندارند و نمایندگان واقعی آنها حضور ندارند و کنفرانسی که حامیان اصلی اشغالگران آن را برپا می کنند، نمی‌تواند برای مردم مظلوم این سرزمین سودمند باشد و به صلح منجر شود.

دکتر احمدی‌نژاد همچنین خاطر نشان کرد: کشورهایی که سالیانه دهها میلیون دلار اسلحه و تجهیزات نظامی در اختیار اشغالگران قرار می¬دهند، قادر نیستند برای ملت فلسطین صلح و امنیت به ارمغان بیاورند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه کنفرانس‌هایی مانند آناپولیس از قبل شکست خورده هستند، گفت: کسانی که این کنفرانس را برگزار کرده‌اند، بیشتر به دنبال بهره برداری سیاسی از آن در داخل کشور خود هستند تا اینکه بخواهند حقوق ملت فلسطین را اعاده یا مسایل خاورمیانه را حل کنند. به همین دلیل معتقدیم کنفرانس آناپولیس و کنفرانس‌هایی شبیه آن از قبل شکست خورده است و هیچ راه حلی برای مسأله فلسطین و خاورمیانه ندارد.

دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به غیر از رژیم صهیونیستی برای توسعه همکاری با سایر کشورها آمادگی دارد، درباره رابطه با آمریکا اظهار داشت: سیاست قطعی دولت ایران، توسعه روابط دوستانه با همه کشورها است. دولت آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با قطع رابطه به صورت یکطرفه تصور می‌کرد ملت ایران به زانو درخواهد آمد و تسلیم خواسته‌های نامشروع و زیاده ‌خواهانه‌شان خواهد شد، اما ملت ایران از آنجا که ملتی ریشه دار، تمدن ساز و با فرهنگ است، امروز بدون نیاز به آمریکا مصمم و امیدوار به سوی خود اتکایی، پیشرفت و سازندگی در حرکت هستند.

وی تصریح کرد: در خصوص رابطه با آمریکا چنانچه بنا باشد تغییری در شرایط حاضر رخ دهد، باید کسانی که چنین شرایطی را بوجود آورده اند، رفتار خود را اصلاح کنند والا ملت ایران از شرایط موجود هیچ‌گونه نگرانی ندارد.

دکتر احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که آیا ژاپن می‌تواند در ایجاد رابطه بین ایران و آمریکا نقش داشته باشد، خاطر نشان کرد: ما چنین تقاضایی از دولت ژاپن نداریم. اگر دولت آمریکا تصمیم بگیرد در رفتار خود تجدید نظر مثبت انجام دهد و از دشمنی با ملت ایران و ملت‌های منطقه دست بردارد و به حقوق آنها احترام بگذارد، خود به خود شرایط عوض خواهد شد.

رئیس‌جمهور در ادامه این مصاحبه با ارزیابی پیشرفت اقتصادی ژاپن تصریح کرد: پیشرفت اقتصادی ژاپن نسبتاً مطلوب است، اما باید توجه داشت به همان اندازه که اقتصاد برای یک ملت مهم است ، سیاست و فرهنگ هم مهم است. یک ملت نمی تواند صرفا اقتصادی یا فرهنگی و یا سیاسی زندگی کند و نیازمند این است که همزمان در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان حضور فعال داشته باشد. تجربه هم نشان داده همان‌گونه که صرفا با قدرت سیاسی نمی توان از حقوق یک ملت دفاع کرد، با قدرت اقتصادی هم نمی توان چنین اقدامی انجام داد. قدرت اقتصادی فقط رفاه مادی می‌آورد. انسان علاوه بر رفاه مادی، نیازمند جایگاه اجتماعی، کرامت، شخصیت سیاسی و اثر گذاری در مناسبات جهانی است.

رئیس‌جمهور این اظهارنظر خبرنگار را که پیشرفت ژاپن مرهون رابطه با آمریکا و کشورهای غربی است، غیرمنصفانه دانست و خاطر نشان کرد: معتقدم عامل اصلی در پیشرفت ژاپن همت مردم این کشور است. مردم ژاپن مردمی توانمند، با فرهنگ، با هوش و با پشتکار مثال زدنی هستند و عوامل اصلی پیشرفت ژاپن نیز همین مولفه‌های مثبت است؛ وگرنه می‌توان روابط با دیگران را تنظیم کرد.

دکتر احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه تنها عامل پیشرفت اقتصادی در دنیا ارتباط با دولت آمریکا نیست، یادآور شد: کشورهای دیگری هستند که بدون رابطه با آمریکا پیشرفت بسیار خوبی داشته اند و این را ما در کشورمان تجربه و ثابت کردیم. شاید ژاپن 40 سال طول کشید که به توسعه قابل قبولی از اقتصاد دسترسی پیدا کند ولی فکر نمی کنم ملت ایران 40 سال پس از رهایی (پیروزی انقلاب اسلامی) عقب‌تر از ژاپن باشد.

رئیس قوه مجریه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ژاپنی خاطر نشان کرد: کشور ما کشور آزادی است. همه آزاد هستند که اظهار نظر کنند، طبیعی است که عده‌ای سیاست‌های دولت را نپسندند، اما در دفاع از حقوق هسته‌ای، ملت ایران یکپارچه و متحد است و حرف رئیس‌جمهور، حرف همه ملت ایران است. در تمام اجتماعات که در کشور برگزار می‌شود، مردم یکپارچه از مواضع دولت حمایت می‌کنند.

دکتر احمدی‌نژاد همچنین در پاسخ به سوالی درباره پرونده هسته‌ای کشورمان تصریح کرد: در موضوع هسته‌ای به نظر ما کار تمام شده و ابعاد سیاسی پرونده مختومه است. تعدادی از کشورهای زورگو براساس اطلاعات نادرست، به ملت ایران اتهامات نادرستی وارد کردند ولی امروز گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که یک مرجع قانونی و رسمی بین‌المللی است، بر اقدامات ایران صحه می‌گذارد و برنامه‌های هسته ای ایران را منطبق با قانون می‌شمارد و رسماً همه اتهامات را رد می‌کند که این موضوع پیروزی بزرگی برای ملت با فرهنگ ایران است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: اینکه یکی، دو کشور هنوز حاضر نیستند حقایق موجود را بپذیرند، به روحیه خودخواهی و توسعه‌طلبی¬شان برمی‌گردد. آنها براساس اطلاعات غلط تصمیماتی گرفته‌اند و فکر می‌کنیم برای حفظ آبروی خودشان هم که شده رفتار خود را اصلاح خواهند کرد.

وی امکان صدور قطعنامه سوم را از سوی شورای امنیت منتفی دانست و گفت: اگر کسی به فکر قطعنامه سوم باشد، معنایش این است که شورای امنیت و نظامات جهانی بطور کامل از کارایی ساقط شده است و فاقد ارزش حقوقی هستند. چون هر تصمیمی بایستی مبنای حقوقی داشته باشد پس صدور قطعنامه دیگر موضوعیتی ندارد.

دکتر احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی در باره مناسبات ایران و کره شمالی هم اظهار داشت: بین دو کشور ایران و کره شمالی هیچ‌گونه همکاری نظامی وجود ندارد و مناسبات ایران با کشورها بر پایه گسترش همکاری‌های اقتصادی و مناسبات عادی سیاسی است.

رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نامزدی در انتخابات آتی ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: راه ملت ایران با رفتن یا آمدن رئیس‌جمهور تغییر نمی‌کند. ملت ایران مسیر خود را با آگاهی انتخاب کرده و با روشن‌بینی و اقتدار در این مسیر که مسیر صلح و دوستی بر پایه عدالت و پاکی است، حرکت می‌کند؛ این راه هم خدشه‌ناپذیر است.

دکتر احمدی‌نژاد در پایان به پرسش در خصوص قیمت نفت، با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از افزایش قیمت نفت نه خوشحال می‌شود و نه ناراحت، اظهار داشت: اگر در مبادلات اقتصادی عدالت روشنی حاکم باشد همه بهره خواهند برد، اما چون مناسبات حاکم یکطرفه و غیرعادلانه است، قیمت نفت در این شرایط مناسب و عادلانه نیست. با شرایط حاضر، هم صادرکننده و هم واردکننده هر دو ناراحت هستند. معتقدیم اگر بتوان مناسبات اقتصادی جهان را بر پایه عدالت پایه‌گذاری کرد، نفت هم جایگاه خود را پیدا خواهد کرد.

کد خبر 38131

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز