جمعه ۱۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان آمریکایی می گویند: یک نوع پروتیین که توسط زنبورهای عسل تولید می شود، می تواند در عرض ۳۰ سال به ساخت یک آنتی بیوتیک جدید منجر شود.

زنبور

به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، هر سال شمار زیادی از مردم سراسر جهان به باکتری های مقاوم به دارو آلوده می شوند و برای تعدادی از انها این عفونت و عوارض مرتبط با آن کشنده است.

مقامات بهداشتی به دلیل مقاوم شدن گونه های باکتریایی در مقابل داروهایی که مدت های زیادی استفاده شده اند، به دنبال ساخت انتی بیوتیک های جدید هستند.

محققان دائما سرگرم اسکن کردن ماهیت ترکیبات و مولکول هایی هستند که می توانند الهام بخش ساخت آنتی بیوتیک های جدید باشند.

مطالعات اخیر ترکیبات بالقوهای را در اسفنج ها و اژدهای کومودو (یک گونه بزرگ مارمولک که در جزایر کومودو، رینکا، گیلی موتانگ، پادار و فلورس در کشور اندونزی یافت می‌شود) برای ساخت آنتی بیوتیک های جدید شناسایی کرده اند.

اما در یک مطالعه جدید که هفته جاری در مجله Nature Structural & Molecular Biology منتشر شد، محققان یک پروتئین نوید بخش به نام Api137 را شناسایی کرده اند که توانایی مسدود کردن تولید پروتیین را در باکتری های مضر دارد.

این پروتئین که بطور طبیعی توسط زنبورهای عسل تولید می شود این حشرات را از آلوده شدن به عفونت محافظت می کند.

بیشتر آنتی بیوتیک ها، تولید پروتئین را با هدف قرار دادن ریبوزوم در داخل سلول های باکتریایی مختل می سازند. ریبوزوم مسئول سنتز پروتئین هایی است که به سلول های باکتری اجازه عملکرد می دهد.

اما Api137 یک پپتید ضدباکتریایی است که با شکستن رویه DNA translation عمل می کند؛ DNA یک رویه ژنومیک است که در جریان ان ساختارهای ژنتیک به پروتئین های تازه خوانده و تعبیر می شوند.

تجزیه و تحلیل جدید Api137 که در دانشگاه ایلینویز در شیکاگو انجام شد به محققان در شناخت بهتر نحوه عملکرد این پروتئین کمک کرده است. اکنون محققان سرگرم فعالیت برای تکثیر وسنتز این پپتید در آزمایشگاه هستند.

به گفته محققان با استفاده از نحوه عملکرد این پروتئین می توان داروهای جدیدی ساخت که با استفاده از یک مکانیزم عمل مشابه موجب کشته شدن باکتری می شوند.

کد خبر 381447

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha