همشهری آنلاین: بسیاری از ما آرزو داریم زمانی بتوانیم با شاعر، نویسنده یا استاد ادبیات مورد علاقه‌مان سفری به طبیعت داشته باشیم و از دم مسیحایی شخص مورد علاقه‌مان بهره ببریم.

تورهای گردشگری ادبی، فرصتی برای همگرایی نیروهای فرهنگی

دوست داریم شاعران و نویسندگان مناطق مختلف کشور را از زبان متخصصان و پژوهشگران ادبی بشناسیم. علاقه‌مندیم در کنار بازدید از زادگاه و آرامگاه‌های شاعران و نویسندگان، کسی را داشته باشیم که ما را به روزگار زیست آن شاعر یا نویسنده ببرد و با فضایی که وی در آن نفس می‌کشیده است آشناتر کند.همه‌ی این آرمان‌ها و علاقه مندی ها و آرزوها در تورهای گردشگری ادبی قابل تحقق است. تورهایی که راهنمایان آنان متخصصان زبده ادبی و اساتید زبان و ادبیات هستند و در کنار بازدید از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری مناطق مختلف با مشاهیر ادبی و نویسندگان و شاعران آن خطه آشنا می‌شوند.

از سوی دیگر گردشگری ادبی می‌تواند فرصتی برای همگرایی نیروهای فرهنگی مناطق مختلف ایران باشد. اساتید و دانشجویان گروه‌های زبان و ادبیات، علاقه مندان به زبان و ادب فارسی، طبیعت گردان و علاقه مندان به میراث فرهنگی و تاریخی کشور می‌توانند در کنار هم روزی یا چند روزی را سپری کنند. از هم بیاموزند و با هم آشنا شوند. دغدغه‌های هم را بشناسند و برای همکاری برنامه ریزی کنند.

گردشگری ادبی همه‌ اینها را با خود دارد و نمایندگی مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد (نمایندگی دامغان) توصیفات بالا را با همراه کردن فارسی آموزان خارجی در تورهای گردشگری ادبی جلوه‌ای دیگر می‌دهد و بعدی دیگر بر آثار و نتایج تورهای گردشگری ادبی می‌افزاید. حضور دانشجویانی از کشورهای دیگر، علاوه بر تبادلات فرهنگی و ادبی، در رشد و توسعه‌ی گردشگری مناطق مختلف اثر دارد. این نمایندگی نخستین تور گردشگری تخصصی ادبی خود با عنوان شاعران دامغان، در روز سوم شهریور ماه در دامغان برگزار کرد.

گردشگران ادبی برای آشنایی با اماکن تاریخی و دیدنی دامغان و شناخت بیشتر شاعران این شهر به همراه سیدمحمد ترابی، علی‌اصغر محمدخانی، احسان قبول و محمد آزرم به این مکان‌ها گذر کردند و با زندگی و آثار منوچهری دامغانی، اسماعیل شاهرودی، علی معلم‌دامغانی و یدالله رویایی آشنایی بیشتر پیدا کردند. دامغان که شهری قدیمی است و ویرانه‌های پایتخت دولت اشکانی یا صد دروازه در کنار شهر کنونی دامغان دیده می‌شود شهری است که شاعران کلاسیک و نوپرداز ایران در آن زیسته‌اند. این شهر پس از ظهور اسلام به مرکزیت ولایت قومس تبدیل شد. مدتی در سلطه‌ی اسماعیلیان بود و از هجوم مغول و امیر تیمور به سختی آسیب دید. تپه حصار در جنوب شهر، مسجد تاری‌خانه، مناره‌ی مسجد جامع، امامزاده جعفر، چشمه‌علی از اماکن دیدنی این شهر هستند.

در این تور گردشگری ادبی به منوچهری دامغانی که شاعر طبیعت است اشاره شد که چگونه با اشعارش به تصویرسازی طبیعت می‌پردازد و موسیقی در شعرهایش جایگاه ویژه‌ای دارد. و این‌که چگونه از شاعران عرب در اشعارش نام برده و تاثیر پذیرفته است. کارنامه‌ی منوچهری‌پژوهی بررسی و آثاری که در سه‌ دهه‌ گذشته درباره‌ی منوچهری، یدالله رویایی، اسماعیل شاهرودی و علی معلم نوشته و منتشر شده است، ارزیابی شد.

کد خبر 381460

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha