به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه ناتینگهام لندن در مطالعه خود به بررسی میکروبیوم روده گروهی متشکل از ۸۷۶ زن میانسال و مسن پرداختند. آنها تنوع و فراوانی باکتریهای خوب را در مقابل مصرف اسیدهای چرب امگا-۳ که در روغن ماهی یافت میشود، و همچنین میزان اسیدچرب امگا ۳ موجود در خونشان را بررسی کردند.
مطالعه نشان داد زنانی که دارای مصرف امگا-۳ بیشتر و میزان بیشتر این اسیدچرب در خونشان بودند، دارای میکروبیوم روده متنوعتری بودند.
میکروبیوم متنوعتر با فواید متعدد سلامت از جمله کاهش ریسک ابتلا به دیابت، چاقی و بیماریهای التهاب روده نظیر کولیت یا کرون روده مرتبط است.
دکتر آنا والدز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «روده انسان در تحقیقات پزشکی بسیار مورد توجه است زیرا به طور فزایندهای با انواع مختلفی از مسائل مربوط به سلامت ارتباط دارد. سیستم گوارش ما زیستگاه هزاران میلیارد میکروب است که اکثر آنها نقش اساسی در روند هضم، سیستم ایمنی و حتی تنظیم وزن ایفاء میکنند.»
وی در ادامه میافزاید: «ما دریافتیم باکتریهای خاص مرتبط با کاهش التهاب و کاهش ریسک چاقی در افرادی که مصرف بالای اسیدهای چرب امگا-۳ را داشتند، بیشتر بود.»
به گفته محققان، برخی از تاثیرات خوب امگا-۳ در روده ممکن است به این خاطر باشد که امگا-۳ موجب تحریک باکتریها به تولید ترکیبی موسوم به NCG (N-کاربامیل گلوتامات) در روده میشود. طبق تحقیقات مشخص شده است که این ترکیب موجب کاهش فشار اکسایشی در روده موجودات زنده میشود.
تحقیقات گستردهتر قبلی اثرات مثبت اسیدهای چرب امگا ۳ را بر مقاومت به انسولین در دیابت، فشار خون بالا، آرتریت، ترومبوز (لخته شدن خون)، برخی از سرطانها و زوال شناختی نشان داده است. حال مطالعه جدید نشان میدهد که امگا ۳ موجب بهبود میکروبیوم روده هم در تنوع و هم در ترکیب آن میشود.
نظر شما