به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت در نشست خبری با بیان این مطلب، اظهار داشت: منابع حاصل از هدمندی یارانهها از دو مرجع تهیه میشود که یکی از محل افزایش قیمتها و دیگری کمکهای خزانه عمومی است که به صورت نقدی و غیرنقدی بین خانوادهها تقسیم میشود.
وی افزود: این میزان در سال گذشته 48 هزار میلیارد تومان بوده که حدود 32 هزار میلیارد تومان آن سهم سازمان هدفمندی یارانهها بوده و بقیه آن بین 10 تا 12 هزار میلیارد تومان آن از خزانه برداشته شده است.
نوبخت با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته حدود 3 تا 4 میلیون و 200 هزار نفر پر درآمد از دریافت یارانه حذف شدهاند، گفت: بر اساس آیین نامهای که بودجه سال 97 درباره پرداخت یارانهها داریم، پرداخت یارانههای نقدی هدفمند خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه دولت هزینههای خود را از بانکها برداشت کرده است، گفت: 6 هزار میلیارد تومان در چند ماه گذشته به حساس سازمان هدفمندی یارانهها کمتر واریز شده بود که سهم شرکت پالایش و پخش و شرکت ملی گاز ایران بود اما چون این دو شرکت بدهیهای مالیاتی و سود سهام داشتند، حساب آنها مسدود شده بود به همین دلیل ما علی الحساب از هزینه آنها برداشتیم ولی تا پایان سال آن را تسویه خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مقید دانستن دولت به اجرای قوانین گفت: دولت خود را مقید به اجرای قوانین میداند.
- 2.3 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی صرف حفاظت محیط زیست میشود
نوبخت در پاسخ به این سوال که در مورد بحران آب و محیط زیست چه کردهاید، گفت: علاوه بر مهار آبهای مرزی که اجازه داده شد هشت میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به مدت چهار سال صرف آن شود، 2.3 میلیارد دلار (معادل 76 هزار میلیارد ریال) نیز از همان محل صرف حفاظت از محیط زیست میشود.
وی افزود: علاوه بر این، در صورت افزایش قیمت نفت، از آن محل نیز به طور حتم مبالغی به این منظور اختصاص مییابد.
معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: این نشان میدهد که این بحران شناخته شده و دولت مصمم به مهار آن است.
- سهم بخش خصوصی از تامین مالی دولتی
نوبخت گفت: مطابق بند الف تبصره سه قانون بودجه سال 1396، 50 میلیارد دلار برای تامین مالی بخشهای دولتی و خصوصی در نظر گرفته شده که بخش خصوصی هر چقدر که توان جذب داشته باشد، میتواند از این میزان را جذب کند.
معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: دولت مایل است نه تنها تقاضای امسال بخش خصوصی به طور کامل پاسخ داده شود بلکه همه مجوزهای سال های گذشته این بخش که بودجه آن اختصاص پیدا نکرده نیز امسال قابل تخصیص است.
- بودجه دستگاههای فرهنگی مانند صدا و سیما نیز مورد رسیدگی قرار میگیرد
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که ریشه بسیاری از مشکلات به بی انظباطیهای مالی دولت به ویژه برخی دستگاههای فرهنگی برمیگردد، گفت: دو نوع ادعا مطرح است؛ یکی از سوی منتقدان که بودجه این دستگاهها را خیلی زیاد میدانند و دیگری از سوی این دستگاهها که از کمبود بودجه شکایت دارند. بنابراین بودجه این دستگاهها نیز از این پس مورد رسیدگی قرار میگیرد.
- برنامهای برای افزایش قیمت حاملهای انرژی نداریم
به گفته نوبخت، دولت برنامهای برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ندارد و افزایش قیمت این حاملها نیازمند تصویب قانون آن در سال 1397 است.
- تیم برجامی ایران در حوزه مسائل مالی نیز قوی است
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد بر خلاف آمریکا که تیم کارکشتهای برای ایجاد محدودیتهای مالی برای ایران دارد، تیم برجامی (برنامه جامع اقدام مشترک) ایران در حوزه مسایل مالی چندان قوی نیست، گفت: این طرز فکر ناشی از ناآگاهی نسبت به لایههای درونی این تیم است.
وی افزود: همانگونه که برای دفاع از کشور، نیروهای مسلح از بهترین آمادگی و توان برخوردارند، در سایر موارد از جمله مسایل مالی نیز ما از کارشناسان خبره و مسلط در تیم برجام استفاده کردهایم و نباید با این سخنان موجبات تحقیر آنها را فراهم آوریم.
- کاهش واردات مصرفی در دستور کار دولت
نوبخت در مورد فزونی واردات بر صادرات کالا در ماههای اخیر گفت: تراز تجاری مثبتی که داشتیم که به تازگی با افزایش واردات روبرو شده که بخشی از آن ناشی از افزایش واردات کالاهای واسطهای است که برای تولید داخلی ضروری هستند.
سخنگوی دولت ادامه داد: با این حال واردات کالاهای مصرفی که هیچ ارزشی برای ما ندار، هر چه محدودتر شود، بهتر است و دولت نیز با تنظیم تعرفهها در صدد اجرای همین سیاست است.
- تک نرخی شدن ارز به معنی برگشت به نرخ بازار آزاد نیست
این مقام مسئول همچنین تاکید کرد: تک نرخی شدن ارز به معنی برگشت به نرخ بازار آزاد نیست بلکه چیزی بین نرخ بازار آزاد و نرخ رسمی آن است.
وی با اشاره به خیز بازار برای افزایش نرخ ارز در واکنش به اعلام پیگیری سیاست تک نرخی شدن ارز گفت: دولت این نوسان کاذب را مهار کرد، زیرا تضعیف پول ملی کار خطایی است و عواقب سوئی دارد.
نوبخت اضافه کرد: از این رو دولت نه تنها از افزایش بی جهت نرخ ارز جلوگیری می کند بلکه با کاهش تورم قد دارد قدرت خرید مردم را بالا ببرد.
وی تاکید کرد: سیاست دولت در مورد نرخ ارز روشن است و آن اینکه نرخ شناور اما مدیریت شده است و هر گاه که احساس کند نرخ ارز بیجهت بالا می رود، آن را کنترل خواهد کرد.
- 200 هزار میلیارد ریال برای حمایت از بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: امسال رقمی که صرف حمایت از بنگاههای تولیدی کوچک و متوسط میشود، از 170هزار میلیارد ریال به 200 هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
نوبخت تاکید کرد: این بودجه، استان به استان و بانک به بانک اختصاص مییابد و چگونگی استفاده از آن نیز کنترل میشود.
نظر شما