به گزارش مهر، بر اساس برآوردهای صورت گرفته تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۱.۴ میلیارد نفر به جمعیت شهرنشین دنیا اضافه خواهد شد، این در حالی است که در این بازه زمانی هر نفر نزدیک به ۱.۴ کیلوگرم زباله جامد در روز تولید میکند که این میزان دو برابر حجم فعلی تولید زباله (متوسط ۶۴۰ گرم در روز) خواهد بود.
در بمبئی روزانه ۱۱ هزار تن زباله تولید میشود، قاهره از زبالههایش برای خوراک خوکها استفاده میکند و نسبت تولید زباله در چین در مقابل نرخ رشد جمعیت این کشور به دو برابر رسیده است؛ شهروندان نیویورک دو برابر بقیه مردم جهان زباله تولید میکنند و ... . این دورنمایی کلی از وضعیت تولید زباله در جهان است، آمارهایی که نشان میدهد کلانشهرهای بزرگ جهان در سالهای پیش رو با بحران مدیریت پسماند روبرو خواهند بود و ضروری است برنامهریزیهای قابل توجهی به منظور کنترل حجم میزان زبالهها و مدیریت پسماند در سطح جهانی پیگیری شود.
گزارشهای منتشر شده بیانگر آن است که شهرهای برخوردار و ثروتمند جهان -به جز شهر توکیو ژاپن- بیش از سایر کلانشهرها زباله جامد تولید میکنند. همچنین بر اساس دادههای اعلامی بانک جهانی در بین کشورهای توسعه یافته نیوزیلند با تولید ۳.۶۸ کیلوگرم زباله به ازای هر نفر بیشترین زباله را تولید کرده و پس از آن ایرلند، نروژ، سوئیس و آمریکا در ردههای بعدی قرار دارند. در بین ترکیب زبالههای تولید شده محصولات ارگانیک و پسماندهای مواد غذایی با ۴۶ درصد همچنان در صدر زبالههای تولید شده شهروندان در کشورهای مختلف دنیا هستند. پس از آن کاغذ و کارتن با ۱۷ درصد و ضایعات پلاستیکی با ۱۰ درصد در ردههای دوم و سوم قرار دارند.
- کدام شهرها بیشترین زباله را تولید میکنند؟
بر اساس نتایج مطالعاتی که از سوی نشریه گاردین منتشر شده است، شهر نیویورک آمریکا به عنوان پرمصرفترین و در عین حال اسرافکارترین شهر جهان شناخته شده است؛ بدین معنی که بیشترین حجم مصرف انرژی و آب در نیویورک صورت میگیرد و در کنار آن مردم شهر نیویورک به صورت متوسط دو برابر بقیه شهرهای جهان زباله تولید میکنند، به نحوی که سالیانه ۳۳ میلیون تن زباله در این شهر تولید میشود. همچنین در میان ابرشهرهای جهان، مکزیکوسیتی پس از نیویورک، بیشترین میزان زباله را تولید میکند که طبق بررسیها این رقم به ۱۲ میلیون تن در سال میرسد. سومین تولیدکننده بزرگ زباله در میان ابرشهرها توکیوست. این شهر نسبت به مکزیکوسیتی بیش از ۵۰ درصد بیشتر سکنه دارد اما اندکی کمتر از مکزیکوسیتی زباله تولید میکند.
شهر بمبئی نیز با تولید روزانه ۱۱ هزار تن زباله در رتبه پنجم تولید زباله در جهان قرار دارد؛ افزایش ۵۰ درصدی زباله در کنار نبود سیستم جمعآوری زباله باعث شده تا دهلی از این منظر به عنوان یکی از آلودهترین و کثیفترین مناطق جهان شناخته شود.
نظر شما