انتخابات پارلمانی اتریش روز یکشنبه 23 مهر در این کشور برگزار شد. شمارشهای آرا حاکی از آن است که در این انتخابات حزب محافظهکار مردم اتریش ÖVP با کسب ۷ .۳۱ درصد آرا قویترین حزب شده است. آرای این حزب نسبت به انتخابات دور پیش حدود ۸ درصد افزایش نشان میدهد.
پس از آن حزب سوسیال دموکرات اتریش SPÖ که تاکنون قویترین حزب در پارلمان اتریش بود، با ۲۷ درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفت. در جایگاه سوم نیز حزب آزادی اتریش FPÖ قرار دارد که یک حزب راستگرای پوپولیست است.
به گزارش ایسنا،بازنده بزرگ انتخابات اتریش حزب سبزها بود که در این انتخابات فقط 3.8 درصد آرا را کسب کرد و از آنجا که در اتریش برای ورود به پارلمان کسب آستانه ۴ درصدی وجود دارد، این حزب احتمالا این بار در پارلمان اتریش نمایندهای نخواهد داشت.
اما دو حزب لیبرال NEOS با 5.1 درصد و حزب PILZ که انشعابی از حزب سبزهاست با 4.3 درصد در پارلمان آینده نمایندگانی خواهند داشت.
کارزار انتخاباتی در اتریش این بار کاملا تحت تاثیر موضوع مهاجران و پناهجویان بود و بسیاری از ناظران آن را کارزاری "کثیف" ارزیابی کردند. کار به جایی کشید که دو حزب بزرگ محافظهکار و سوسیال دموکرات اتریش علیه یکدیگر شکایت کردند.
سباستین کورتس، وزیر امور خارجه کنونی اتریش از حزب محافظهکار مردم از ماهها پیش در نظرسنجیها برنده این انتخابات معرفی میشد. این سیاستمدار ۳۱ ساله وعده داده بود که در صورت پیروزی، سیاست سختگیرانهای در قبال مهاجران در پیش خواهد گرفت و آن را تقریبا به صفر درصد خواهد رساند.
با نتایج انتخابات سباستین کورتس جوانترین رئیس دولت در جهان خواهد شد.
از آنجا که حزب مردم نمیتواند اکثریت را در پارلمان داشته باشد، باید با یکی از احزاب دیگر دولت ائتلافی تشکیل دهد. بعید نیست که کورتس به سمت حزب آزادی برود که ضد مهاجرت است.
او در جمع هواداران گفت: "وقت تغییر در کشور فرا رسیده است. امروز وظیفه اصلی ما تغییر در کشور است. و من از همه کسانی که امکان تغییر را فراهم آوردند تشکر میکنم."
کورتس گفته که بسیار تحت تاثیر قرار گرفته و "مشتاق کار کردن برای اتریش" است.
هانس کریستیان اشتراخه، رهبر حزب راست پوپولیست FPÖ نیز گفته بود که اتریش باید برای حفظ منافع ملی خود در رابطه با پناهجویان، سیاستی مانند چهار کشور لهستان، چک، مجارستان و اسلواکی در پیش بگیرد.
به گزارش دویچهوله، دولت اتریش ائتلافی از دو حزب سوسیال دموکرات و محافظهکار بود که به دلیل اختلافهاي شدید در ماه مه سال جاری فروپاشید و این امر انتخابات زودهنگام را در دستور کار قرار داد.
اکنون انتظار میرود که دولت آینده را ائتلافی از دو حزب محافظهکار و راست پوپولیست تشکیل دهد. در صورت تحقق این امر انتظار میرود که سیاست اتریش نه تنها در قبال اصلاحات اتحادیهی اروپا، بلکه همچنین در موضوع پناهجویان تغییر بنیادی کند.
نظر شما